Klassieke muziek en Dille & Kamille

Klassieke muziek speelt een grote rol bij Dille & Kamille. Al vanaf de eerste Dille & Kamille in Utrecht (1974) hoor je in al onze winkels klassieke muziek op de achtergrond: de tijdloos mooie muziek draagt bij aan een ontspannen sfeer waarin het prettig winkelen én werken is. 

 

Het draait bij ons om 'natuurlijke eenvoud', om het genieten van een mooi moment – geluk zit vaak in kleine dingen. In onze winkels zorgt klassieke muziek niet alleen voor een fijne sfeer, maar het helpt ook om even te onthaasten en inspireert misschien zelfs tot bezinning. Je zou kunnen zeggen dat de muziek, samen met onze medewerkers, onze winkels een ziel geeft. 

 

Dille & Kamille wil klassieke muziek graag voor iedereen toegankelijk maken, daarom steunen we deze zomer een aantal prachtige muziekfestivals. Bovendien lanceren we midden juni ons eigen Spotify-kanaal.

 

DE DILLE & KAMILLE MUZIEKREEKS
Dille & Kamille heeft, in samenwerking met de stichting Haren en Snaren, een eigen cd-reeks ontwikkeld met prachtige muziek van Schubert, Mozart en Haydn. Kijk hier voor meer informatie en om de cd's te beluisteren.  

 

ZEISTER MUZIEKDAGEN

van 12 - 26 augustus 2017

Twee weken muziekplezier voor jong en oud met een verrassend repertoire!

De Zeister Muziekdagen zijn elk jaar weer een absolute must voor de liefhebber van kamermuziek. In de prachtige witte kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente, vlak bij Slot Zeist, geniet je van absolute topmusici en aanstormend talent, met een verrassend repertoire van bekende en minder bekende werken.

 

Dille & Kamille sponsort tijdens de Zeister Muziekdagen een heel bijzonder concert, van de gebroeders Jussen! Op zaterdag 19 augustus spelen ze de sterren van de pianohemel met werken van o.a. Fauré, Debussy en Gershwin. Van Igor Strawinsky brengen ze de beroemde Sacre du Printemps ten gehore. De jonge pianobroers brengen met dit programma de avond  tot een ongekend klassiek hoogtepunt!

 

 

Kijk voor het programma op http://www.zeistermuziekdagen.nl 


 

 

WONDERFEEL

van 21 - 23 juli

Vier de zomer op Wonderfeel, het grootste buitenfestival voor klassieke muziek in de natuur! 

 

Wat is er mooier dan genieten van klassieke muziek midden in de natuur? Wonderfeel is een driedaags buitenfestival op landgoed Schaep en Burgh, het schitterende natuurgebied van Natuurmonumenten in 's Graveland (bij Hilversum). Je wandelt van podium naar podium en geniet tot laat in de zomeravond van meer dan 250 topmusici en 100 optredens, je kunt picknicken onder de bomen en heerlijk samen eten en drinken bij de rollende keukens.

Wonderfeel is voor alle leeftijden leuk. Ook voor kinderen is van alles te doen: muziek maken natuurlijk, maar je kan ook op stap gaan met de boswachters van Natuurmonumenten en bijzondere planten en dieren ontdekken.

 

Kijk voor het programma op http://www.wonderfeel.nl. Klik hier voor een sfeerimpressie van Wonderfeel 2016. 

 

 

 DELFT CHAMBER MUSIC FESTIVAL

 

28 juli - 7 augustus 2017

 

 

In en om historisch Delft op zoek naar de essentie van de klassieke muziek én een echt Dille & Kamille concert!

In de zomer van 2017 wordt de historische binnenstad van Delft voor de 21ste keer opgeluisterd door het Delft Chamber Music Festival. Het thema van deze editie is Echt Waar? Artistiek leider en violiste Liza Ferschtman nodigt de absolute wereldtop van de klassieke muziek uit om elf dagen lang samen met haar op zoek te gaan naar de waarheid in de muziek.

Vrijdag 28 juli staat in het teken van een heus Dille & Kamille Marktconcert op de Markt in Delft. Naast het Marktconcert genieten bezoekers onder andere  van de Stoelendansconcerten in Midden-Delfland en de Jonge Talenten Dag. Ook presenteert het festival met trots een nieuwe samenwerking met het Gergiev Festival. In de multimediale voorstelling 'Begin van een onbekend tijdperk' leest acteur Thom Hoffman werk voor van de dichter Paustovski: herinneringen aan de Russische revolutie die voorzien worden van filmbeelden uit de tijd van Prokofiev.

 


 

Dille & Kamille is de trotse hoofdsponsor van het 'Dille & Kamille Concert op de Markt': een gratis toegankelijk concert op de historische Grote Markt in Delft. Het Tim Kliphuis Sextet Ensemble treedt op - de musici improviseren op thema’s van Vivaldi, Bartok, Ellington en andere grootheden uit de muziek. Ook de muzikanten die dat festivalweekend in Delft zijn, zullen een voorproefje geven. Toegang is gratis.

 

Kijk voor het programma op www.delftmusicfestival.nl