Klassieke muziek en Dille & Kamille

Klassieke muziek speelt een grote rol bij Dille & Kamille. Al vanaf de eerste Dille & Kamille in Utrecht (1974) hoor je in al onze winkels klassieke muziek op de achtergrond: de tijdloos mooie muziek draagt bij aan een ontspannen sfeer waarin het prettig winkelen én werken is. 

 

Het draait bij ons om 'natuurlijke eenvoud', om het genieten van een mooi moment – geluk zit vaak in kleine dingen. In onze winkels zorgt klassieke muziek niet alleen voor een fijne sfeer, maar het helpt ook om even te onthaasten en inspireert misschien zelfs tot bezinning. Je zou kunnen zeggen dat de muziek, samen met onze medewerkers, onze winkels een ziel geeft. 

 

Dille & Kamille wil klassieke muziek graag voor iedereen toegankelijk maken, daarom steunen we deze zomer een aantal prachtige muziekfestivals. Bovendien lanceren we midden juni ons eigen Spotify-kanaal.

 

DE DILLE & KAMILLE MUZIEKREEKS
Dille & Kamille heeft, in samenwerking met de stichting Haren en Snaren, een eigen cd-reeks ontwikkeld met prachtige muziek van Schubert, Mozart en Haydn. Kijk hier voor meer informatie en om de cd's te beluisteren.  

 

ZEISTER MUZIEKDAGEN

11 - 25 augustus 2018

Twee weken muziekplezier voor jong en oud met een verrassend repertoire!

De Zeister Muziekdagen zijn elk jaar weer een absolute must voor de liefhebber van kamermuziek. In de prachtige witte kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente, vlak bij Slot Zeist, geniet je van absolute topmusici en aanstormend talent, met een verrassend repertoire van bekende en minder bekende werken.

 

Dille & Kamille sponsort tijdens de Zeister Muziekdagen een bijzondere avond, zaterdag 25 augustus, waarin het Jerusalem Quartet optreedt. Het Jerusalem String Quartet debuteerde in 1996 en hebben sindsdien zestien cd's uitgebracht, diverse prijzen gewonnen en treden op in de grote concertzalen van de wereld. De New York Times beschreef het kwartet als "één instrument met 16 snaren..."

 Tijdens de Zeister Muziekdagen is er ruim plaats op het festivalpodium voor jong talent. En ook vertrouwde programmaonderdelen, zoals het Familieconcert en het Openluchtconcert, ontbreken niet. Net zomin als het Filmconcert en de speciale masterclass in Figi. Het hele festival lang is het Kontakt der Kontinenten ook weer de thuisbasis voor musici, docenten en studenten van over de hele wereld. Twee weken lang wordt daar intensief samengespeeld en gecoacht tijdens de meer dan zeventig masterclasses. Deze masterclasses kunnen gratis bijgewoond worden!

 

Kijk voor het programma op http://www.zeistermuziekdagen.nl 


 

 

WONDERFEEL

20 -22 juli 2018

Vier de zomer op Wonderfeel, het grootste buitenfestival voor klassieke muziek in de natuur! 

 

Wat is er mooier dan genieten van klassieke muziek midden in de natuur? Wonderfeel is een driedaags buitenfestival op landgoed Schaep en Burgh, het schitterende natuurgebied van Natuurmonumenten in 's Graveland (bij Hilversum). Je wandelt van podium naar podium en geniet tot laat in de zomeravond van meer dan 250 topmusici en 100 optredens, je kunt picknicken onder de bomen en heerlijk samen eten en drinken bij de rollende keukens.

Wonderfeel is voor alle leeftijden leuk. Ook voor kinderen is van alles te doen: muziek maken natuurlijk, maar je kan ook op stap gaan met de boswachters van Natuurmonumenten en bijzondere planten en dieren ontdekken.

 

Kijk voor het programma op http://www.wonderfeel.nl. Klik hier voor een sfeerimpressie van Wonderfeel in 60 seconden.

 

 

 DELFT CHAMBER MUSIC FESTIVAL

 

26 juli - 5 augustus 2018

 

 

In en om historisch Delft op zoek naar de essentie van de klassieke muziek én een echt Dille & Kamille concert!

In de zomer van 2018 wordt de historische binnenstad van Delft voor de 22ste keer opgeluisterd door het Delft Chamber Music Festival. Het thema van deze editie is Liefde met de titel Jij en Ik. Liza Ferschtman nodigt de absolute wereldtop van de klassieke muziek uit om tien dagen lang samen met haar op zoek te gaan naar de liefde in de muziek.

Het Delft Chamber Music Festival heeft een unieke plek in het Nederlandse festivallandschap dankzij de hoge kwaliteit van de concerten en de intieme zomerse setting. De historische entourage van Delft draagt bij aan een heerlijke festivalsfeer. Het merendeel van de concerten vindt plaats in de karakteristieke Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft. Maar u bent ook welkom in de Oude Kerk, op de Markt, in Lijm & Cultuur, de hofjes in Delft en andere locaties. We maken ook een uitstapje op de fiets naar de gemeente Midden-Delfland voor de Stoelendansconcerten.

 


 

Dille & Kamille is de trotse hoofdsponsor van het 'Dille & Kamille Concert op de Markt': een gratis toegankelijk concert op de historische Grote Markt in Delft. Deze avond begint met een voorproefje van de komende concerten tijdens het festival. Calefax brengt met 'Hidden Gems' daarna een prachtig overzicht van de vele muzikale pareltjes die het ensemble in de afgelopen drie decennia heeft gespeeld. Toegang is gratis.

 

Kijk voor het programma op www.delftmusicfestival.nl