Gazpacho

Ingrediënten:

voor 1 liter gazpacho 

 

 • 1 rode paprika, ontpit en in blokjes

• 1 kg tomaten, in blokjes

• 1 komkommer, geschild en ontpit in blokjes

• 1 sjalotje, fijngesneden

• 1 teentje knoflook, fijngeperst

• 1 tl witte wijnazijn

• 3 el olijfolie*

• versgemalen zwarte peper*

• zeezout*

 

voor de garnering

• broodcroutons

• paprika’s en komkommer in blokjes

 

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, blender, zeef*, pollepel*

 *deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Doe de rode paprika, de tomaten, de komkommer, het sjalotje en de geperste look in de blender. Mix goed door. (Indien gewenst kan je de soep nu zeven.)

- Voeg de olijfolie en het witte wijnazijn toe. 

- Kruid af met versgemalen zwarte peper en zeezout.

- Dien de soep ijskoud op.

- Serveer met wat croutons en fijne blokjes paprika en komkommer.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.