Sandwich BLT

voor 4 personen


Ingrediënten:

• 12 dikke sneden boerenbrood

• 16 sneetjes bacon
• ½ krop ijsbergsla
• 2 tomaten (bv. coeur de boeuf)
• 2 rijpe avocado’s
• 5 el mayonaise
• 2 el mosterd
• versgemalen peper*
• zeezout*

 

Benodigdheden: bakplaat*, theedoek*, snijmesje*, snijplank*, vork*, kom*, lepel*, grillpan*, mes*

*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 160° C.
- Leg de bacon op een bakplaat en bak krokant in de oven.
- Was de ijsbergsla, dep droog en scheur in stukjes.
- Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in plakjes.
- Halveer de avocado’s in de lengte. Hou de helften telkens stevig in je beide handpalmen en trek ze met een draaiende beweging los van elkaar. Neem de helft met de pit in één hand en duw voorzichtig je scherpe mes in de pit. Die haal je er nu eenvoudig uit.
- Prak de avocado’s fijn met een vork.
- Meng met de mayonaise en mosterd en werk af met peper en zout.
- Rooster het brood in een grillpan (of in de oven).
- Smeer een snee van het brood in met de avocado-mayonaise, verdeel er sla en tomaat over, kruid met peper en zout en leg er 2 plakjes bacon op.
- Herhaal met de tweede snee en leg deze op de eerste snee, dek af met een derde snee boerenbrood.
- Eet smakelijk! 

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.