Salade met lente-ui, venkel en feta

voor 4 personen

 

Ingrediënten:

• 3 bossen lente-ui

• 3 venkelknollen

• 3 stronken roodlof

• 3 bloedsinaasappels

• 50 g jonge gemengde sla

• 180 g feta

• 150 ml olijfolie*

• zwarte peper*

• grof zeezout*

 

Benodigdheden: snijmes*, snijplank*, ovenschaal*

*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 


Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de venkel in dunne plakjes.
- Plaats de venkel en de lente-ui (in zijn geheel) in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie.
- Grill de groenten gedurende 20 min. tot ze mooi goudbruin van kleur en gaar zijn.
- Snijd het roodlof in de lengte in mooie brede repen.
- Schil en snijd de sinaasappelen in partjes. 
- Verdeel alle groenten en de sinaasappel over vier borden.
- Breek de feta in kleine stukjes en verdeel ook over de borden.
- Verdeel ook de jonge sla over de borden.
- Besprenkel met olijfolie en kruid met zwarte peper en grof zeezout.

 

Dit is een recept van onze partner Smartmat – dit Belgische bedrijf levert al sinds 2011 wekelijks verse ingrediënten en bijhorende recepten aan huis. Meer informatie op www.smartmat.be