Zomerse cocktail en bruschetta met aardbeien

Cocktail met vlierbloesemsiroop en jasmijnthee


Ingrediënten:
voor 2 glazen

• 4 cl vlierbloesemsiroop*
• 200 ml jasmijnthee*
• 1 tl oranjebloesemhoning*
• 200 ml prosecco

 

Benodigdheden:roerstaafje*, cocktailglazen*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
-
Maak de jasmijnthee en zoet hem met de oranjebloesemhoning. Laat afkoelen in de koelkast.
- Leg 2 ijsblokjes (zie tip) in een cocktailglas en giet er de helft van de vlierbloesemsiroop op.
- Giet er nadien ook de helft van de jasmijnthee en de prosecco bij. Vul ook het 2e cocktailglas op deze manier.
- Cheers!

 

Tip: maak ijsblokjes met eetbare bloemen om je cocktail nog origineler te maken. Neem een ijsblokjesvorm en leg hier voorzichtig de eetbare bloemetjes in. Giet er langzaam water op en plaats de vorm in de diepvriezer. Een paar uurtjes geduld en je hebt prachtige bloemen-blokjes!

Bruschetta met geitenkaas en aardbeien


Ingrediënten:
voor 15 stuks

• 1 ciabattabrood (om zelf af te bakken)
• olijfolie*
• zachte geitenkaas
• ca. 15 aardbeien, in plakjes gesneden
• balsamico-azijn*
• handvol verse basilicum


Benodigdheden:broodmes*, snijplank*, bakkwastje*, bakplaat*, taartrooster*, mes*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij het ciabattabrood in schuine sneetjes.
- Bestrijk de bruschetta’s met wat olijfolie en leg ze op een bakplaat.
- Bak ze goudbruin in de oven.
- Laat de bruschetta’s afkoelen op een taartrooster.
-
Smeer de geitenkaas op de bruschetta’s en leg er de plakjes aardbeien op.
- Werk af met wat balsamico-azijn en een blaadje verse basilicum.


Deze recepten werden uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.