Wortelsoep met curry, kurkuma en koriander

Ingrediënten:

• 1 kg wortelen, gewassen en grof gesneden
• 3 grote uien, gepeld en grof gesneden
• plantaardige olie
• 1,5 l kippenbouillon
• 1 tl kurkuma*
• 2 tl currypoeder*
• verse koriander, fijngesneden


Benodigdheden:kookpot/pan, pollepel*, staafmixer/keukenmachine
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
-
Verhit de olie in een kookpot.
- Fruit de uien ca. 5 minuten zachtjes.
-
Voeg er nadien de stukjes wortel bij en laat even stoven.
- Voeg nu ook de kurkuma en het currypoeder toe.
-
Blus met de kippenbouillon en laat koken tot de wortelen gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Serveer met wat fijngehakte verse koriander.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.