Brussel Grasmarkt

Onze winkelteams organiseren regelmatig iets leuks: er wordt bv. iets lekkers gemaakt om te proeven, je kunt zien hoe je onze keukenhulpjes kan gebruiken, er is een 'late night shopping' of een gezellige braderie. Klik hier voor alle activiteiten.

Adres

Grasmarkt 36/5
1000 Brussel
tel: 02 669 3001

Openingstijden

Maandagvan 10u tot 19u
Dinsdagvan 10u tot 19u
Woensdagvan 10u tot 19u
Donderdagvan 10u tot 19u
Vrijdagvan 10u tot 19u
Zaterdagvan 10u tot 19u
Zondagvan 10u tot 19u
De webwinkel van Dille & Kamille is altijd open

Plattegrond

Waarom je bezoek aan Dille & Kamille niet combineren met een leuk dagje uit? Hieronder vind je enkele tips van het Dille-team in Brussel Grasmarkt: 

Wist je dat
… het monumentale pand aan de Grasmarkt 36 waarin de Dille-winkel zit, gerestaureerd werd onder toezicht van Unesco? De eye-catcher van het pand is de historische lichtkoepel achteraan in de winkel.

Eet… een typisch Belgische ‘pistolet’ bij Pistolet Original. Denk bijvoorbeeld aan een broodje met grijze garnalen, bereide americain of platte kaas met radijsjes. Verse soepen en salades, zoetigheden en Belgische drankjes maken de smakelijke kaart volledig.

Bekijk… de oude binnenstad vanop de Kunstberg. Vanaf deze helling tussen het Koningsplein en de Grote Markt zie je zelfs de Basiliek van Koekelberg en het Atomium. Hier vind je ook verschillende museums, zoals het Muziekinstrumentenmuseum (in een van de mooiste art nouveau panden van Brussel!), het Magritte Museum en Bozar.

Proef… van de beste Belgische chocolaatjes bij Pierre Marcolini. In deze ‘haute chocolaterie’ vind je pralines met een bijzondere vulling, macarons en een collectie éclairs. Onze favoriete praline? De chocoladetruffels met champagne!

Drink… 
een kopje koffie in een van de tearooms in de Koninginnegalerij en bewonder intussen de prachtige architectuur. In deze galerij vind je ook heel wat boetieks van hofleveranciers, zoals Delvaux en Neuhaus.

Mee naar huis… ovenverse koekjes van Maison Dandoy, de oudste koekjesfabrikant in Brussel. Hun speculaasjes worden nog altijd gebakken volgens het recept van Jean-Baptiste Dandoy uit 1829.

Logeer… in het historische centrum van de stad bij het Happy Guesthouse. Deze charmante B&B vlakbij de Grote Markt, heeft 4 kamers die in Scandinavische stijl ingericht werden. Sophie en Benoit serveren elke ochtend een ontbijtbuffet met lokale producten.