Limoncello

Ingrediënten:

•  6-8 biologische citroenen (liefst Italiaanse Sorrento citroenen met een dikke schil)
•  1 liter wodka
•  300 gr suiker
•  300 ml water

 

Benodigdheden:dunschiller*, grote inmaakpot*, steelpan*, pollepel*, zeef*, trechter*, glazen flessen*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Boen de citroenen goed schoon onder de kraan.
  2. Snij met een dunschiller de gele schil van de citroenen. Zorg dat er zo min mogelijk ‘wit’ meekomt, dat maakt de limoncello bitter.
  3. Schenk de wodka in een glazen inmaakpot* en voeg de schilletjes toe.
  4. Sluit de pot goed af en zet hem 2 weken op een koele, donkere plaats. Schud af en toe.
  5. Maak een simpele suikersiroop: verwarm de suiker met het water in een pannetje tot hij is opgelost.
  6. Laat de siroop goed afkoelen.
  7. Schenk de suikersiroop bij de citroenwodka. Sluit de pot goed af en laat de limoncello nog 6-8 weken op smaak komen. 
  8. Zeef de limoncello en giet hem in gesteriliseerde glazen flessen.


Tip! Leg voor het serveren de fles limoncello en je glaasjes een uurtje in de vriezer, dan kan je dit heerlijke drankje lekker koud serveren.

 

*Spoel de inmaakpot vóór het vullen even goed om met heet water, en laat hem daarna omgekeerd afkoelen en drogen op een schone theedoek.