Frambozen-tijmwhisky

Ingrediënten: 
• ca. 30 middelgrote, gave frambozen
• 12 takjes tijm (elk zo'n 5 cm lang)
• geraspte schil van ½ sinaasappel
• 180 g witte suiker 
• 1 fles whisky van 70 cl – dit mag een voordelige whisky zijn, een dure single malt is niet nodig


Benodigdheden: beugelpot 1 liter*, weegschaal*, vergiet*, snijmesje*, zeef*, trechter*, beugelfles 1 liter
* verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Reinig de beugelpot in de afwasmachine of spoel hem om met heet water. laat omgekeerd drogen en afkoelen op een schone theedoek. 
- Was de frambozen en doe ze in de pot.
- Spoel de takjes tijm af en voeg ze bij de frambozen. Doe sinaasappelrasp, suiker en whisky erbij.
- Sluit de pot en schud hem goed. Laat de whisky op een koel, donker plekje trekken. Schud de pot elke dag tot de suiker helemaal is opgelost, daarna schud je wekelijks de inhoud even om.
-  Na 2 weken trekken mag je proeven! Is het drankje zoet genoeg? Voeg anders nog wat  suiker toe en schud weer goed tot de nieuwe suiker ook is opgelost.
-  Als de frambozenwhisky 3 maanden op smaak is gekomen, zeef je hem in de schoongemaakte beugelfles. Je kunt hem nu al drinken, maar na nog 3 maanden trekken is de smaak optimaal.

 

Met dank aan 'Brouw het zelf' (Forte Culinair)