Snelle appeltaart met speculaaskruiden

Ingrediënten:
• kant en klaar (diepvries)bladerdeeg Ø ca. 32 cm
• 4 appels
• ca. 1 theel. speculaaskruiden*
• 2 à 3 eetl. amandelschaafsel
• 2 eetl. vloeibare honing*
• poedersuiker
• evt. 1 ei, losgeklopt


Benodigdheden: taartschaal losse bodem Ø 28 cm*, bakpapier, mesje*, appeldeler*, appelboor of appelschiller*, lepeltje*, zeefje*, bakkwastje*

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
  2. Knip een stuk bakpapier van ca. 35 x 35 cm. Verkreukel het en spreid het weer uit. Bekleed er de taartvorm mee, laat het boven de rand uitsteken.
  3. Leg het bladerdeeg in de vorm op het bakpapier en druk het iets aan, ook tegen de rand.
  4. Was de appels en dep ze droog. Verwijder het klokhuis met de appelboor, snijd de appel van boven naar onder doormidden en snijd de helften in dunne plakjes.
  5. Leg de appelplakjes dakpansgewijs op de deegbodem. Bestrooi ze – m.b.v. een zeefje – met speculaaskruiden en het amandelschaafsel. Druppel de honing eroverheen.
  6. Bestrijk de randen met het losgeklopte ei.
  7. Bak de taart in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
  8. Laat de taart afkoelen. Til de taart uit de vorm door hem bv. op een jampot te plaatsen en de rand naar benden te drukken. Bestrooi met poedersuiker en serveer.