Snelle appeltaart met speculaaskruiden

Ingrediënten:
• kant en klaar (diepvries)bladerdeeg Ø ca. 32 cm
• 4 appels
• ca. 1 theel. speculaaskruiden*
• 2 à 3 eetl. amandelschaafsel
• 2 eetl. vloeibare honing*
• poedersuiker
• evt. 1 ei, losgeklopt


Benodigdheden: taartschaal losse bodem Ø 28 cm*, bakpapier, mesje*, appeldeler*, appelboor of appelschiller*, lepeltje*, zeefje*, bakkwastje*

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
- Knip een stuk bakpapier van ca. 35 x 35 cm. Verkreukel het en spreid het weer uit. Bekleed er de taartvorm mee, laat het boven de rand uitsteken.
- Leg het bladerdeeg in de vorm op het bakpapier en druk het iets aan, ook tegen de rand.
- Was de appels en dep ze droog. Verwijder het klokhuis met de appelboor, snijd de appel van boven naar onder doormidden en snijd de helften in dunne plakjes.
- Leg de appelplakjes dakpansgewijs op de deegbodem. Bestrooi ze – m.b.v. een zeefje – met speculaaskruiden en het amandelschaafsel. Druppel de honing eroverheen.
- Bestrijk de randen met het losgeklopte ei.
- Bak de taart in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de taart afkoelen. Til de taart uit de vorm door hem bv. op een jampot te plaatsen en de rand naar benden te drukken. Bestrooi met poedersuiker en serveer.