Wraps met zoete aardappel, kikkererwten en hummus

Ingrediënten:
• wraps
• 500 g zoete aardappel (met schil)
• olijfolie*
• zeezout*
• paar takjes verse tijm
• 1/2 tl kaneel*
• 1/2 tl cayennepeper*
• 1 blik kikkererwten
• zeezout*
• 1 tl gerookt paprikapoeder*
• 1 tl gedroogde tijm*
• 1/2 tl kaneel*
• 1/2 tl gemalen komijn*
• 1/2 tl gemalen koriander*


voor het sausje met hummus:
• 200 g hummus
• 1 el yoghurt
• sap van 1/2 limoen
• handvol verse muntblaadjes, fijngesneden


toppings:
• 1 sjalot, in ringen
• 2 stengels bosui, in stukjes
• verse koriander
• verse munt
• zonnebloempitten en pompoenpitten


Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, kommen*, bakpapier, bakplaat*, zeef*, pollepel*, koekenpan*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de zoete aardappels in stukken. Je hoeft ze niet te schillen.
- Doe de aardappelstukken in een kom en voeg een scheut olijfolie, verse tijm, kaneel, zeezout en cayennepeper toe. Meng goed.
- Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven en zet de timer op 10 minuten.
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Doe de kikkererwten in een kom. Roer er een scheut olijfolie, gedroogde tijm, kaneel, komijn, gerookt paprikapoeder, zeezout en koriander door.
- Verdeel de kikkererwten naast de zoete aardappel over de bakplaat.
- Zet de timer nu op nog 20 minuten tot de zoete aardappel zacht is en de kikkererwten knapperig.
- Maak intussen de saus en de toppings: snijd de sjalot en bosui in stukjes.
- Verhit een koekenpan op het vuur en bak de pitjes (zonder olie!) tot ze gaan geuren.
- Meng de hummus met de yoghurt, het limoensap en de fijngesneden muntblaadjes.
- Verwarm de wraps in de magnetron of oven.
- Smeer de wraps in met de hummussaus.
- Verdeel de zoete aardappel en kikkererwten over de wraps. Werk af met je favoriete toppings.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog.