Wafeltjes met vanille

voor 25 wafeltjes

Ingrediënten:

250 g zelfrijzende bloem

140 g suiker

10 g vanillesuiker

1 vanillestokje*

3 eieren

200 g boter

snufje zout*

 

Benodigdheden: steelpannetje*, snijmesje*, kom*, pollepel*, keukenmachine of mixer, wafelijzer, lepel*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur.
  2. Snij de vanillestok overlangs door en schraap uit elke helft de vanillezaadjes.
  3. Meng in een kom de bloem, de suiker, de vanillesuiker, de vanillezaadjes en een snufje zout. Meng alle ingrediënten goed.
  4. Voeg de eieren toe en mix alles tot een glad deeg.
  5. Doe er vervolgens ook de gesmolten boter bij en mix nog een keer.
  6. Laat het deeg gedurende 1 à 2 uur opstijven in de koelkast.
  7. Bak de wafeltjes in een wafelijzer. Stel de temperatuur in op de hoogste stand. Gebruik ongeveer een eetlepel deeg per wafeltje.
  8. Laat de wafeltjes na het bakken afkoelen op een taartrooster.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.