Antipasti

voor 4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten:
• Italiaanse fijne vleeswaren: wij serveerden 4 plakjes San Danielle ham, 4 plakjes mortadella en 4 plakjes truffelsalami
• Italiaanse kazen: wij serveerden 1 bol buffelmozzarella, 60 g Taleggio, 60 g Occelli al Barolo (een kaasje gemaakt van koeien- en geitenmelk dat minimaal 180 dagen gerijpt heeft met een korst met de most van de Barolo druif)
• 100 g groene olijven
• balsamicoazijn*
• (gerookte) olijfolie*
• kaasdipper met kweepeer*
• 4 verse vijgen
• blauwe druiven
• handvol gemengde noten

voor de crostini
• ½ stokbrood
• 4 el olijfolie*
• 60 g pesto alla Genovese*
• 60 g pesto rosso*

voor de zalmtartaar met appel
• 160 g verse zalm (moot)
• 1 groene appel (Granny Smith)
• ½ sjalot
• 4 el gerookte olijfolie*
• 4 el citroensap
• snufje fleur de sel*
• snufje zwarte peper*
• 4 el geraspte mierikswortel
• 4 el mascarpone
• enkele takjes waterkers


Benodigdheden: broodmes*, snijplank*, bakkwastje*, grillpan*, chefmes*, kommen*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
Crostini
- Snij het stokbrood in sneetjes van ongeveer 1 cm dik en smeer in met olijfolie.
- Verhit een grillpan en rooster het stokbrood.
- Serveer de crostini met pesto alla Genovese en pesto rosso.

Zalmtartaar met appel
- Snij de zalm voor de tartaar in dobbelsteentjes en snipper de sjalot fijn.
- Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel ook in dobbelsteentjes van 0,5 cm.
- Doe de zalm, de appel, de sjalot, een snufje fleur de sel, een snufje zwarte peper, de olijfolie en het citroensap in een kom. Meng alles goed.
- Verdeel de zalmtartaar over 4 glaasjes.
- Meng in een aparte kom de mierikswortel met de mascarpone.
- Doe in elk glaasje zalmtartaar een lepeltje mierikswortelcrème.
- Garneer met nog enkele takjes waterkers en serveer meteen.

 

Deze recepten werden uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper.