Saltimbocca alla romana met vijgensaus

voor 4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

 

Ingrediënten:
• 4 kalfslapjes (elk ongeveer 80 à 100 gram)
• 4 plakjes rauwe ham
• 2 bollen mozzarella
• 4 blaadjes salie
• klontje roomboter
• snufje zout*
• snufje zwarte peper*

voor de vijgensaus
• 250 g vijgenconfituur*
• 2 el balsamicoazijn*
• 2 el roomboter


Benodigdheden:
snijplank*, huishoudfolie, vleeshamer*, snijmesje*, houten prikkers*, braadpan*, kooktang*, steelpannetje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Leg de kalfslapjes op een snijplank en bedek ze met huishoudfolie.
- Sla ze met een vleeshamer tot ze ca. 5 mm dik zijn. Verwijder de folie.
- Snijd de mozzarella in plakjes.
- Beleg elk kalfslapje met enkele plakjes mozzarella.
- Rol het kalfslapje in de lengte op en duw de uiteinden naar binnen.
- Kruid met een snufje zwarte peper en zout.
- Wikkel om elk kalfslapje een plakje rauwe ham.
- Leg een blaadje salie op elk saltimbocca-pakketje en zet vast met een houten prikker.
- Smelt de boter in een pan en bak de saltimbocca-pakketjes ca. 12 minuten. Zorg dat alle kanten goed gebakken zijn. Controleer voordat je het vlees uit de pan haalt of het binnenin goed gebakken is.
- Maak intussen de vijgensaus: doe alle ingrediënten voor de saus in een pannetje en meng goed. Verwarm 5 minuten op een laag vuurtje.
- Haal de saltimbocca-pakketjes uit de pan en serveer met de warme saus.


Lekker met ovengebakken rozemarijn-aardappeltjes en een winterse salade.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper.