Ovengebakken rozemarijn-aardappeltjes

voor 4 personen
bereidingstijd: 35 minuten

 

Ingrediënten:
• 600 g kruimige aardappelen
• 4 el olijfolie*
• 2 takjes rozemarijn
• snufje zeezout met knoflook*


Benodigdheden:
snijmesje*, snijplank*, vergiet*, theedoek*, kom*, bakpapier, bakplaat*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de aardappelen in partjes en spoel ze onder koud stromend water (je hoeft ze niet te schillen). - Dep de aardappelpartjes droog en doe ze in een kom.
- Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.
- Besprenkel de aardappeltjes met olijfolie. Voeg ook de rozemarijn en een snufje zeezout met knoflook toe.
- Meng goed en verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Zet de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de bakplaat uit de oven, hussel de aardappeltjes en zet de bakplaat terug in de oven.
- Bak de aardappelpartjes nog eens 20 minuten op 200°C . Serveer warm.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper.