Wintersalade met witloof

voor 4 personen
bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten:
• 4 stronkjes witloof
• 1 venkelknol
• bosje radijzen
• bosje waterkers
• 6 el notenolie
• 3 el citroensap
• handvol walnoten
• ½ tl venkelzaad*
• snufje zwarte peper*
• snufje zout*


Benodigdheden:
snijplank*, chefmes*, hakmes*, kommetje*, garde*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Verwijder de harde kern van het witloof. Halveer de witloofblaadjes in de lengte.
- Verwijder de harde kern van de venkelknol. Halveer en snijd de venkel in fijne plakjes.
- Verwijder het lof van de radijzen en snijd ze in dunne plakjes.
- Hak de walnoten fijn.
- Meng de notenolie en het citroensap in een kommetje.
- Doe het witloof, de venkel, de waterkers, de radijzen en de walnoten in een serveerschaal en giet er de dressing over.
- Kruid met wat venkelzaad, een snufje zwarte peper en zout. Meng alles goed.
- Serveer meteen.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper.