Kerstkoekjes

voor 50 koekjes
bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten koeltijd

 

Ingrediënten:
• 375 g bloem
• 220 g boter
• 220 g fijne kristalsuiker
• 1 ei
• snufje zout*
• 1tl vanille-extract*
• zeste/rasp van een halve citroen
• 50 g pure chocolade (minimaal 75% cacao)*
• 50 g glazuur (kant-en-klare royal icing)
• poedersuiker



Benodigdheden: kom*, huishoudfolie, deegroller*, uitsteekvormpjes*, bakpapier, bakplaat*, taartrooster*, glazen kom*, spatel*, suikerstrooier*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Meng in een kom alle ingrediënten tot een soepel deeg.
  2. Vorm een deegbal en wikkel in huishoudfolie . Leg de deegbal een half uurtje in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 170°C.
  4. Bestuif je werkblad met wat bloem. Haal de deegbal uit de koelkast en rol uit tot ongeveer een halve centimeter dikte.
  5. Maak figuurtjes met een uitsteekvorm en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Zet de bakplaat 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
  8. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe 2/3 in een glazen kom.
  9. Plaats de kom in een magnetron en verwarm de chocolade 20 seconden op 800-1000W.
  10. Haal de kom uit de magnetron en meng de chocolade goed met een spatel.
  11. Herhaal deze stappen tot de chocolade bijna gesmolten is. 
  12. Meng daarna het resterende deel van de chocoladestukjes bij de gesmolten chocolade en meng goed.
  13. Versier nu de kerstkoekjes door ze half in de gesmolten chocolade te dopen of teken er patronen op met het glazuur.
  14. Bestrooi de koekjes net voor het serveren met poedersuiker.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper.