Kerstkoekjes

voor 50 koekjes
bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten koeltijd

 

Ingrediënten:
• 375 g bloem
• 220 g boter
• 220 g fijne kristalsuiker
• 1 ei
• snufje zout*
• 1tl vanille-extract*
• zeste/rasp van een halve citroen
• 50 g pure chocolade (minimaal 75% cacao)*
• 50 g glazuur (kant-en-klare royal icing)
• poedersuiker



Benodigdheden: kom*, huishoudfolie, deegroller*, uitsteekvormpjes*, bakpapier, bakplaat*, taartrooster*, glazen kom*, spatel*, suikerstrooier*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
-
Meng in een kom alle ingrediënten tot een soepel deeg.
- Vorm een deegbal en wikkel in huishoudfolie . Leg de deegbal een half uurtje in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Bestuif je werkblad met wat bloem. Haal de deegbal uit de koelkast en rol uit tot ongeveer een halve centimeter dikte.
- Maak figuurtjes met een uitsteekvorm en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Zet de bakplaat 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
- Breek de chocolade in kleine stukjes en doe 2/3 in een glazen kom.
- Plaats de kom in een magnetron en verwarm de chocolade 20 seconden op 800-1000W.
- Haal de kom uit de magnetron en meng de chocolade goed met een spatel.
- Herhaal deze stappen tot de chocolade bijna gesmolten is. 
- Meng daarna het resterende deel van de chocoladestukjes bij de gesmolten chocolade en meng goed.
- Versier nu de kerstkoekjes door ze half in de gesmolten chocolade te dopen of teken er patronen op met het glazuur.
- Bestrooi de koekjes net voor het serveren met poedersuiker.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper.