Krokante kletskoppen met pindanoten

voor 10 tot 12 kletskoppen
bereidingstijd: 25 minuten

 

Ingrediënten:
• 30 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
• 75 g lichtbruine basterdsuiker
• 1 el water
• 30 g bloem
• 40 g ongezouten pindanoten
• 1 el sinaasappelrasp (zeste)
• snufje zout*
• 75 g pure chocolade (minimaal 75% cacao)*

Benodigdheden: snijplank*, hakmes*, kom*, pollepel*, bakpapier, bakplaat*, glazen kom*, spatel*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

 

Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
- Hak de pindanoten fijn.
- Doe alle ingrediënten voor de koekjes in een kom en meng tot een glad beslag.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het koekjesdeeg in kleine hoopjes (ter grootte van een theelepel) op de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte.
- Zet de bakplaat 6 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de kletskoppen uit de oven en laat ze afkoelen op een vlakke ondergrond (bv. een snijplank).
- Breek de chocolade in kleine stukjes en doe 2/3 in een glazen kom.
- Plaats de kom in een magnetron en verwarm de chocolade 20 seconden op 800-1000W.
- Haal de kom uit de magnetron en meng de chocolade goed met een spatel.
- Herhaal deze stappen tot de chocolade bijna gesmolten is. 
- Meng daarna het resterende deel van de chocoladestukjes bij de gesmolten chocolade en meng goed.
- Doop de kletskoppen-koekjes half in de gesmolten chocolade en leg ze op een taartrooster. De chocolade gaat stollen en wordt krokant.
- Lekker bij een gevulde sinaasappel met vanille-ijs.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper.