Engelse broodpudding

Ingrediënten:

8 sneetjes oud wit brood

1 tl kaneelpoeder*

handvol rozijnen, geweekt in water

0,75 l halfvolle melk

½ vanillestokje*

6 eierdooiers

90 g suiker

15 g bloem

20 g maïzena

 

Benodigdheden: kookpot, snijmesje*, pollepel*, keukenmixer, kom*, garde*, ovenschaal*, bakkwastje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Maak eerst de vanille custard: doe de melk in een kookpot.

  2. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de zaadjes uit.
  3. Voeg de vanillezaadjes en het vanillestokje bij de melk en breng zachtjes aan de kook.
  4. Mix intussen in een kom de eierdooiers met de suiker tot je een witte, gladde massa krijgt.
  5. Voeg hier de bloem en de maïzena bij en meng goed.
  6. Giet een beetje van de warme melk op het eimengsel en meng dit goed door.
  7. Giet dan het eimengsel bij de rest van de melk en breng het geheel al roerend terug aan de kook. Verwijder het vanillestokje.
  8. Verwarm de oven voor op 180°C.
  9. Snijd de boterhammen in driehoekjes en schik ze ‘dakpangewijs’ in een ingevette ovenschaal.
  10. Strooi er de rozijnen over en giet er nadien de vanillecustard over.
  11. Bestrooi met wat kaneelpoeder.
  12. Bak de broodpudding ca. 20 minuten in de oven tot het brood lichtbruin gebakken is.
  13. Laat de broodpudding afkoelen en serveer met een bolletje ijs of een lepeltje slagroom.

Tip: broodpudding maken is de ideale manier om restjes brood op te maken. Probeer ook deze combinaties eens: briochebrood met stukjes chocolade en verse frambozen of in stukjes gescheurd stokbrood met gedroogde vruchten en whisky.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.