Shakshuka

voor 4 personen

 

Ingrediënten:
2 uien
1 teentje look
2 rode paprika’s
2 blikken gepelde tomaten
2 verse tomaten, in blokjes
1 tl karwijzaad*
½ tl komijn*
½ chilipepertje, fijngehakt
4 eitjes
peper en zout
olijfolie*
verse koriander, grofgehakt

 

Benodigdheden: snijplank*, snijmesje*, koekenpan (met een dikke bodem die ook in de oven mag), pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
-
Snipper de uien en de look fijn.
- Bak ze samen met het fijngehakte chilipepertje in wat olijfolie in een pan.
- Was de paprika’s en snijd ze in stukjes. Laat ze even meestoven in de pan.
- Voeg hier de tomaten uit blik aan toe en laat zachtjes sudderen.
- Voeg nadien ook de verse tomatenblokjes, het karwijzaad, de komijn en peper en zout toe.
- Laat ca. 15 minuten zachtjes koken. Proef of het geheel goed op smaak is.
- Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
- Maak enkele kuiltjes in de tomatensaus en breek er voorzichtig de eitjes in.
- Zet de shakshuka ca. 10 minuten in de oven tot het eiwit gestold is. 
- Werk af met verse koriander en serveer met een stuk stokbrood of lekker pitabrood.

Tip: ook lekker met verkruimelde fetakaas!

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.