Wellness bij je thuis: zelf verzorgingsproducten maken

Hallo! Mijn naam is Anne Drake. Op mijn blog wil ik mensen inspireren om duurzamer te leven – zonder daarbij in te boeten op stijl en comfort. 


Hieronder vinden jullie mijn favoriete zelfgemaakte verzorgingsproducten: 100% natuurlijk!  Heerlijk voor een ontspannen moment voor jezelf en ook erg leuk als cadeautje.WELLNESS BIJ JE THUIS

Badthee


Benodigdheden:

- gedroogde kamille*
- gedroogde lavendel*
- theefilters*

*deze benodigdheden vind je bij Dille & Kamille    

 

Meng 2 eetlepels lavendel en 2 eetlepels kamille en doe ze in een theefilter. Hang het kruidenzakje in het warme water van je bad en geniet van de heerlijke geur. 


 

Douche-‘bommen’

voor max. 8 stuks


Benodigdheden:
- 500 g sodium/natriumbicarbonaat*
- 225 g citroenzuur (te koop bij de drogist of in de natuurwinkel)
- 40 druppels etherische olie eucalyptus*
- 20 druppels etherische olie rozemarijn*
- 50 druppels etherische olie sinaasappel*
- 5 g gedroogde munt*
- water 
- zeef*
- kom*
- vork*
- papieren cakevormpjes*
- muffinbakplaat*

 

Zeef de bicarbonaat in een kom en voeg er het citroenzuur bij. Meng goed. Voeg de etherische oliën toe en roer het geheel goed door met een vork. Voeg beetje per beetje water toe tot het mengsel een vaste consistentie heeft (mag nog iets brokkelen). Plaats de papieren vormpjes in een muffinbakplaat en vul ze voor de helft met het mengsel. Druk zeer goed aan, er mogen zeker geen luchtbelletjes in zitten. Voeg nu ook de rest van het mengsel toe zodat de vormpjes voor 2/3 gevuld zijn, en druk nogmaals goed aan. Bak de douchebommen ca. 30 minuten op 100° C tot ze helemaal uitgehard zijn. (Opgelet: zorg voor voldoende ventilatie tijdens het bakken, want de eucalyptusgeur kan erg sterk zijn.)

Voor een ontspannende douchebeurt leg je een douchebom op de vloer van de douche, de geuren van de etherische oliën komen dan vrij.

 

Tip: je kan de douchebommen ook 6 uur op een droge plaats laten uitharden, dan hoeven ze dus niet in de oven.

 

Voedend haarmasker 


Benodigdheden:
- 18 eetl. olijfolie*
- 12 eetl. vloeibare honing*
- potje met deksel*

 
Kies een potje om je haarmasker in te bewaren en meng, afhankelijk van de grootte van het potje, 18 eetlepels olijfolie met 12 afgestreken eetlepels honing volgens deze verhouding. 

Breng het haarmasker aan op je haar en hoofdhuid en laat het 15 minuten inwerken. Spoel alles grondig uit met lauw water en was je haar vervolgens met een verzorgende shampoo.