Feestelijke laagjestaart met eetbare bloemen

Ingrediënten:
125 g suiker + 50 g voor de roomvulling
• 5 eieren
• 130 g zelfrijzende bloem, gezeefd
• 400 g Griekse yoghurt
• 250 g mascarpone
• 200 ml room (min. 30% vetgehalte)
• 20 cl citroenextract*
• rasp (zeste) van 2 citroenen
• blauwe bessen, frambozen en eetbare bloemen voor de afwerking

Benodigdheden: kommen*, garde*, meelzeef*, spatel*, springvorm (dia 22-24 cm), bakkwastje*, taartrooster*, chefmes*, taartschotel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Klop de eieren schuimig met de suiker.
  3. Spatel er nadien voorzichtig de gezeefde bloem onder.
  4. Vet een bakvorm in met boter en bestuif met bloem.
  5. Giet hierin het biscuitbeslag en bak ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Haal de taart voorzichtig uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
  7. Klop intussen de room tot lobbige slagroom.
  8. Meng de slagroom met de mascarpone en de Griekse yoghurt.
  9. Voeg ook het citroenextract, de citroenrasp en de suiker toe en meng goed.
  10. Snijd de biscuittaart horizontaal in gelijke plakken.
  11. Leg de onderste laag op een taartschotel en smeer er een dikke laag van het roommengsel op. Werk af met wat rood fruit.
  12. Leg hier een laag van de taart op en volg opnieuw met een dikke laag room en fruit.
  13. Leg de laatste laag taart hierop en werk af met een laag room, rood fruit en eetbare bloemen (bv. viooltjes, goudsbloem…).

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.