Feestelijke laagjestaart met eetbare bloemen

Ingrediënten:
125 g suiker + 50 g voor de roomvulling
• 5 eieren
• 130 g zelfrijzende bloem, gezeefd
• 400 g Griekse yoghurt
• 250 g mascarpone
• 200 ml room (min. 30% vetgehalte)
• 20 cl citroenextract*
• rasp (zeste) van 2 citroenen
• blauwe bessen, frambozen en eetbare bloemen voor de afwerking

Benodigdheden: kommen*, garde*, meelzeef*, spatel*, springvorm (dia 22-24 cm), bakkwastje*, taartrooster*, chefmes*, taartschotel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 200 °C. 
- Klop de eieren schuimig met de suiker.
- Spatel er nadien voorzichtig de gezeefde bloem onder.
- Vet een bakvorm in met boter en bestuif met bloem.
- Giet hierin het biscuitbeslag en bak ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de taart voorzichtig uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
- Klop intussen de room tot lobbige slagroom.
- Meng de slagroom met de mascarpone en de Griekse yoghurt.
- Voeg ook het citroenextract, de citroenrasp en de suiker toe en meng goed.
- Snijd de biscuittaart horizontaal in gelijke plakken.
- Leg de onderste laag op een taartschotel en smeer er een dikke laag van het roommengsel op. Werk af met wat rood fruit.
- Leg hier een laag van de taart op en volg opnieuw met een dikke laag room en fruit.
- Leg de laatste laag taart hierop en werk af met een laag room, rood fruit en eetbare bloemen (bv. viooltjes, goudsbloem…).

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.