Bananenlaagjescake met bosbessen

Ingrediënten:
kokosolie (om in te vetten)
250 g speltmeel
1 tl bakpoeder*
snufje zout*
4 rijpe bananen
50 ml (plantaardige) melk
5 ontpitte Medjool dadels
1 tl baking soda*
1 tl appelciderazijn
250 g mascarpone
250 ml slagroom
2 el lemoncurd*
handje blauwe bessen
poedersuiker 

Benodigdheden:
springvorm dia 16 cm*, bakpapier, bakkwastje*, kommen*, pollepel*, blender of keukenmachine, mixer, kommetje*, lepel*, spatel*, taartrooster*, chefmes*, suikerstrooier*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180° C.
-Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen goed in met kokosolie.
- Mix het speltmeel en het bakpoeder met het snufje zout in een grote kom.
- Mix de bananen, melk en dadels in de blender en voeg het mengsel bij het meel in de kom. Mix tot een glad beslag.
- Meng de baking soda en het appelciderazijn in een apart kommetje – het gaat nu schuimen – en voeg het bij het beslag. Roer nog even goed door en schep het beslag in de springvorm.
- Bak de cake in 40 tot 45 minuten goudbruin.
- Meng ondertussen de mascarponeroom door de mascarpone en slagroom door elkaar te mixen tot je een lobbig mengsel hebt. Spatel er daarna de lemon curd doorheen en zet weg in de koelkast.
- Haal de bananencake uit de oven en laat hem goed afkoelen op een taartrooster.
- Snijd de bananencake doormidden en verdeel de helft van de mascarponeroom over de onderkant. Leg de bovenkant erop en besmeer met de overgebleven room. Decoreer de taart met de blauwe bessen en bestuif eventueel met wat poedersuiker.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Marlies Huisman van Mliees blog.