Chocolade

3 X NIEUW: ONZE DILLE & KAMILLE CHOCOLADE!

Bij Dille & Kamille zijn we allemaal dol op chocolade: om van te genieten bij een kop thee of koffie, of om fijne dessertjes mee te maken en taart mee te bakken, of – kan natuurlijk ook – gewoon zo als tussendoortje. Chocolade maakt je dag mooier!

We zijn dus erg blij met onze nieuwe eigen chocolade. We hebben samen met de chocolatier drie heerlijke smaakvariaties uitgekozen, met bijzondere ingrediënten die de chocolade nog lekkerder maken. De verrassende smaak én de verpakking van eigen ontwerp maken van deze chocolade een fijn cadeautje: om weg te geven, om samen te delen of om jezelf blij te maken.

HANDGEMAAKT
Onze chocolade wordt met de hand gemaakt in Amsterdam, door chocolatier Hans Mekking van chocolade-atelier Urban Cacao. Hij werkt met de beste Belgische chocolade van Callebaut, puur, melk en wit. Samen met hem zochten we naar de lekkerste ingrediënten om hiermee te combineren. Puur natuur uiteraard, zoals frambozen, amandelen en popcorn. Het resultaat? Drie heerlijke, verrassende smaken.

…EN MET DE HAND VERPAKT
Bij Urban Cacao gebeurt alles met veel zorg en aandacht, ook het verpakken. Dat wordt gedaan door mensen die lastig aansluiting vinden bij de arbeidsmarkt: mooi én sociaal verpakt dus.

ELK HALF JAAR NIEUW
Met onze chocolade volgen we de seizoenen. We willen je elke 6 maanden verrassen met drie nieuwe variaties, aangepast aan de tijd van het jaar. Het kan dus zijn dat jouw favoriete smaak straks is verdwenen om plaats te maken voor iets nieuws: gebruik de kans om er nu volop van te genieten!

EEN BETERE TOEKOMST VOOR DE CACAOBOEREN
De Belgische chocoladefabrikant Callebaut richtte in 2015 de stichting Cocoa Horizons op om de cacaoboeren in Ghana, Ivoorkust en Tanzania te steunen. Dit gebeurt op twee manieren.

- Verbeterde cacao-opbrengst
Cocoa Horizons leidt de cacaoboeren op om op een betere en meer duurzame manier landbouw te bedrijven. Om op een verantwoorde wijze de bodem te verbeteren, minder gewassen te verliezen door plantenziekten en minder afhankelijk te zijn van het weer. Hierdoor verbetert de opbrengst per hectare en dus ook hun inkomen uit de cacaoteelt.

- Krachtige plattelandsgemeenschappen
De stichting helpt in de afgelegen gebieden waar cacao wordt verbouwd met onderwijs, verbeterde gezondheidszorg en veiligheid, met als doel niet alleen de boeren maar ook hun gezinnen een betere toekomst te bieden. Van oudsher is de positie van vrouwen en kinderen zwak. Met o.a. onderwijs, maar ook door te zorgen voor schoon water, probeert Cocoa Horizons hun positie te verbeteren.