Spelt-muffins met chocolade en pecannoten

voor 6 muffins

Ingrediënten:
Deel 1
6 el amandelmeel
175 gr speltbloem
2 tl wijnsteenbakpoeder (verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
een snufje zout*
6-8 el kokossuiker

Deel 2
enkele druppels vanille-extract*
300 gr ongezoete yoghurt (bv. soyayoghurt of kokosyoghurt)
2 eetlepels esdoornsiroop*

Deel 3
een handvol grofgehakte pecannoten + extra voor de topping
150 gr donkere chocolade*, grofgehakt
• boter om de bakvorm in te vetten


Benodigdheden:
meelzeef*, beslagkom*, pollepel*, bakkwastje*, muffinbakplaat*, papieren cakevormpjes*, ijsbolknijper*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175°C.
- Zeef de bloem en meng met de rest van de ‘deel 1 ingrediënten’ in een grote kom.
- Voeg nu de esdoornsiroop, ongezoete yoghurt en het vanille-extract toe en meng goed tot je een kleverig deeg hebt.
- Voeg als laatste de chocolade en pecannoten toe.
- Vet de muffinbakplaat in met wat boter en plaats er papieren cakevormpjes in.
- Schep het beslag in de papieren vormpjes. Dat gaat heel handig met een ijsbolknijper!
- Duw tot slot in elke muffin nog een pecannoot en stukjes chocolade.
- Bak de muffins 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de muffins afkoelen op een taartrooster.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Ellen Charlotte Marie.