‘Quick pickle’ van komkommer, radijsjes en wortel

Ingrediënten:

•  bosje radijsjes
•  2 wortelen
•  1 komkommer

 

 Voor de 'quick pickle'
•  400 ml water
•  6 el rietsuiker
•  200 ml witte wijnazijn*
•  1/2 tl zout*
•  roze peperkorrels
•  korianderzaad* 
•  steranijs*

Benodigdheden: kom*, dunschiller*, snijmesje*, inmaakpotten*, trechter*, soeplepel*

*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten voor de 'quick pickle'  in een kom.
  2. Snijd de wortelen en de komkommer in repen met behulp van een dunschiller.
  3. Snijd de radijsjes in dunne schijfjes.
  4. Doe elke soort groente in een aparte, gesteriliseerde inmaakpot.
  5. Voeg er telkens enkele kruiden naar keuze bij en overgiet met de inmaakvloeistof. Sluit de potten goed af en ze op een donkere, koele plek. 
  6. Laat een half uurtje op smaak komen en serveer bijvoorbeeld bij 'pulled pork', gebraden ham of een wokgerecht.


Tip! als je je inmaakpotten goed steriliseert, kan je de ingemaakte groentjes een tweetal weken bewaren in de koelkast.

 

Dit recept werd uitgewerkt vor Dille & Kamille door Manon van Aerschot van Macaron Manon