‘Quick pickle’ van komkommer, radijsjes en wortel

Ingrediënten:

•  bosje radijsjes
•  2 wortelen
•  1 komkommer

 

 Voor de 'quick pickle'


•  400 ml water
•  6 el rietsuiker
•  200 ml witte wijnazijn* •  1/2 tl zout*
•  roze peperkorrels
•  korianderzaad*  
•  steranijs*

 

Benodigdheden: kom*, dunschiller*, snijmesje*, inmaakpotten*, trechter*, soeplepel*

*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Meng alle ingrediënten voor de 'quick pickle'  in een kom.
- Snijd de wortelen en de komkommer in repen met behulp van een dunschiller.
- Snijd de radijsjes in dunne schijfjes.
- Doe elke soort groente in een aparte, gesteriliseerde inmaakpot.
- Voeg er telkens enkele kruiden naar keuze bij en overgiet met de inmaakvloeistof. Sluit de potten goed af en ze op een donkere, koele plek. 
- Laat een half uurtje op smaak komen en serveer bijvoorbeeld bij 'pulled pork', gebraden ham of een wokgerecht.


Tip: als je je inmaakpotten goed steriliseert, kan je de ingemaakte groentjes een tweetal weken bewaren in de koelkast.

 

Dit recept werd uitgewerkt vor Dille & Kamille door Manon van Aerschot van Macaron Manon