Linguine met tomatensaus en gehaktballetjes

voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 g linguine
  • 2 flesjes pastasaus ‘basilicum’*
  • 2 tomaten, gewassen en in stukjes gesneden
  • 400 g kalfsgehakt
  • olijfolie*
  • basilicum

Benodigdheden: koekenpan*, kooktang*, steelpannetje*, pollepel*, snijmesje*, snijplank*, kookpot/pan*, vergiet*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  • Rol kleine balletjes van het kalfsgehakt.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes bruin.
  • Doe de tomatensaus in een steelpannetje met de blokjes verse tomaat.
  • Verwarm de saus en voeg dan de gehaktballetjes toe.
  • Kook de pasta intussen beetgaar in gezouten water.
  • Giet de pasta af en meng met de saus.
  • Werk af met enkele blaadjes verse basilicum en serveer met Parmezaanse kaas.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.