Winterse spruitjessalade met postelein en spekjes

voor 6 personen

Ingrediënten:
• 600 g spruitjes
• klontje boter
• 400 g spekblokjes
• versgemalen zwarte peper*
• fleur de sel of grof zeezout*
• 50 g postelein
• olijfolie*

Benodigdheden
: snijmesje*, kookpot*, groentestoommandje*, braadpan*, pollepel*, serveerschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
• Snijd van elk spruitje een stukje van de onderkant af en verwijder lelijke blaadjes.
• Stoom de spruitjes 10 minuten en spoel ze af onder koud water.
• Bak het spek in wat boter krokant, voeg de spruitjes toe en bak ze al omscheppend mee tot ze beetgaar zijn.
• Doe over in een schaal en laat iets afkoelen.
• Breng op smaak met zwarte peper en fleur de sel of zeezout.
• Verdeel er de postelein over en schep even om.
• Druppel er tot slot wat olijfolie over. Serveer lauwwarm.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van
South & Pepper.