Zalmterrine met salade van witlof en appel

voor 4 personen

Bereidingstijd: je dient de zalmterrine 24u te laten opstijven in de koelkast

Ingrediënten:

• 10 plakjes gerookte zalm
• 200 g gerookte zalm
• 100 g roomkaas (Philadelphia)
• 4 el fijngehakte dille
• 4 el fijngehakte bieslook
• snufje zwarte peper*
• snufje zout*
• 1 el citroensap
• 2 blaadjes gelatine
• 3 rondjes zachte geitenkaas
• 6 stronken witlof
• 2 groene appels
• 3 el mosterd met dille*

Benodigdheden: rechthoekige bakvorm (inhoud 300 ml)*, plasticfolie, kommen*, pollepel*, steelpannetje*, snijmesje*, snijplank*, appelboor*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
• Bekleed een rechthoekige bakvorm met plasticfolie. 
• Verdeel vervolgens de 10 plakjes gerookte zalm over de bakvorm. Laat overhangen aan de randen.
• Meng de 200 g gerookte zalm, de roomkaas en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
• Week de gelatineblaadjes en laat ze ‘smelten’ in een pannetje met 1 eetlepel water. Voeg toe aan de zalmmengsel. 
• Voeg ook de fijngehakte dille en bieslook toe en meng goed. 
• Vul de bakvorm voor de helft met het zalmmengsel. 
• Leg er de 3 rondjes zachte geitenkaas op en vul aan met het resterende zalmmengsel.
• Vouw de overhangende randen van de plakjes gerookte zalm naar binnen, zodat de zalmterrine aan de bovenkant helemaal bedekt is. 
• Dek af met plasticfolie en laat een dag opstijven in de koelkast. 

Maak de salade:
• Halveer de stronken witlof en verwijder de harde kern.
• Snijd ook de uiteinden eraf en snijd het witlof in fijne reepjes.
• Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
• Snijd de appels in fijne reepjes.
• Voeg de witlof- en appelreepjes in een kom en meng met de mosterd. 
• Verdeel de salade over de borden.
• Haal de zalmterrine uit de koelkast en verwijder het plasticfolie.
• Snijd 4 plakjes van de terrine en verdeel over de borden.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van
South & Pepper.