Linguine met courgette, munt & mascarpone

voor 2 personen

Ingrediënten:
250 g linguine met citroen en peper*
1 courgette
1 el gedroogde tijm*
2 el olijfolie*
handvol blaadjes verse munt
rasp van 1 bio citroen
sap van 1/2 bio citroen
150 g mascarpone
zeezout*
zwarte peper*
2 el pijnboompitten
Parmezaanse kaas

Benodigdheden: snijplank*, snijmes*, bakplaat*, bakpapier, bakkwastje*, kookpot/pan*, mengkom*, pollepel*, vergiet*, serveerschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200° C.
Was de courgette en halveer in de lengte. Snijd de helften in plakjes.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel er de courgetteplakjes over. 
Wrijf met behulp van een bakkwastje de courgetteplakjes in met olijfolie.
Kruid met de tijm, wat versgemalen peper en zeezout.
Laat de courgette 10 minuten roosteren in de oven.
Kook intussen de linguine beetgaar in een pan met ruim gezouten water.
Hak de verse munt fijn.
Meng de mascarpone met de fijngehakte munt, de citroenrasp en het sap. Tip: hou nog wat munt en citroenrasp opzij voor de afwerking.
Proef en breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en meng met het mascarponemengsel.
Doe ook de courgettes erbij.
Werk af met de pijnboompitten, gemalen Parmezaanse kaas en wat munt en citroenrasp.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Jozefien Ryckx van Goestjes.