Zeebaars met verse kruiden

Ingrediënten (voor 2 personen): 
  • zeebaars, waarvan de buikholte is schoongemaakt 
  • 2 citroenen, waarvan 1 in partjes gesneden en 1 gehalveerd
  • handvol basilicum (liefst ‘pistou’)
  • halve bos platte peterselie 
  • 4 el olijfolie*
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl currypoeder
  • peper
  • zout

Benodigdheden: 
ovenschaal*, snijplank*, halvemaanmes
 
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding: 
  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Doe wat olijfolie in een ovenschaal en leg er de zeebaars in. 
  • Hak een beetje van de basilicum en de peterselie fijn en stop de kruiden in de buikholte. 
  • Schik de citroenpartjes ook in de buikholte. 
  • Kruid de vis met peper, zout, currypoeder en ras el hanout.
  • Leg de rest van de verse kruiden naast de vis in de ovenschaal en besprenkel alles met wat olijfolie.
  • Bak de vis ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met de gehalveerde citroen. 
 
 Tip: Je kunt de vis ook perfect op de barbecue bereiden. Bak hem dan in een aluminium schaaltje met een dekseltje. 
 
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.