Galette met perzik en framboos

voor 4 tot 6 personen 

Ingrediënten:

• 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
• 4 perziken 
• 100 g frambozen 
• 2 el rietsuiker 
• sap van ½ citroen 
• 3 el lemon curd 
• 1 eidooier 
• scheutje melk

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de perziken in de helft, verwijder de pitten en snij ze in partjes.
  3. Leg het vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Verdeel de lemon curd over de deegbodem, laat de randen vrij.
  5. Schik hier de partjes perzik en de frambozen op, laat de randen opnieuw vrij.
  6. Plooi de randen van de taart naar binnen, een beetje over de vulling.
  7. Klop de eidooier los met een scheutje melk en bestrijk de deegrand met behulp van een bakkwastje.
  8. Bestrooi de taartrand met wat rietsuiker.
  9. Bak de taart ca. 25 minuten in de oven.

 Benodigdheden:

* bakpapier

snijmesje 6,95
snijplank 6,95
bakplaat 10,95
lepel, emaille 2,50
kommetje 4,95
gebaksvorkje 1,95
bakkwastje 2,95
lemon curd 4,95

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.