Lekker lokaal: wat is er te doen in jouw winkel?

Komende maand besteden wij bij Dille & Kamille extra aandacht aan onze streekproducten. We gingen op zoek naar leveranciers uit de omgeving met een uniek verhaal. Uiteindelijk kozen wij 10 streekproducten. Bekijk en shop ze hier

Ook in de winkels is er de komende tijd van alles te beleven! Onze winkelteams hebben samen met de leveranciers een aantal leuke activiteiten georganiseerd. Benieuwd wat er in jouw winkel te doen is? Lees snel verder!

 
Zaterdag 25 augustus    
14:00 -17:00uur10.00-13.00uur Dille & Kamille Aalst Homemade by Katie limoncello en arancella
Katie laat je vanaf 14uur proeven van haar zelfgemaakte limoncello en arancello. Het zonnetje in je glas! 

Kletskop bier
Kom genieten van een heerlijk verfrissend biertje bij Dille Aalst. Kletskop, het goudblond volgraan speciaalbier is door het lage suikergehalte ook geschikt voor diabetici. 

Liever geen alcohol? Je kunt zaterdag bij ons in de winkel ook Moerbezie appelsap proeven.

13:00-16:00uur Dille & Kamille Antwerpen
Migino notenolies en notenpasta proeven
Een tuin vol beukennootjes en enkele oude recepten waren de aanleiding voor Gino om enkele jaren geleden te starten met zelf 100% natuurlijke olie te produceren. Op basis van zorgvuldig geselecteerde noten en zaden maakt Migino pure producten, rijk aan smaak en aroma’s.

Je kunt zaterdag bij ons in de winkel ook proeven van Fabrik confituren en Coup de Chocolat chocolade. Daarnaast wordt het Handboek voor de thuisdrogist van The Kitchen Lab gepresenteerd.

9.30-13.00uur13.00-15.30uur

14.00-15.30uur en 15.30-17.00uur
Dille & Kamille Brugge Lucie's granola
Alix van Lucie’s Granola komt je een lekkere, handgemaakte granola laten proeven. Onze favoriet? De variant met chocolade en banaan!

Jam Jam suikervrije confituur
De handgemaakte suikervrije confituur van Jam Jam wordt gemaakt met fruit, verse kruiden en bloemen geplukt uit de tuin en boomgaard op domein 'Het Landhuys'. Kom jij proeven van de verschillende soorten? Onze favoriet: de framboos-passievruchten confituur!

Workshop 'Op avontuur met boeken' 
Lokale auteur Henk Linkskens schreef het boek 'Op avontuur met boeken' voor kinderen vanaf 5 jaar over de rijkdom van boeken en de kracht van (voor)lezen. Op zaterdag 25/08 geeft Henk een workshop voor ouder-kindduo's waarin je zelf een boekencover maken met een van de figuurtjes uit het boek. Een middagje iets leuks doen met de kids! Deelname €5 per ouder-kindduo. Inschrijven via: brugge@dille-kamille.com

13.00-15.00uur

15.00-17.00uur
Dille & Kamille Brussel Jan Stasstraat Bamboo Granola proeverij
Van 13u tot 15u serveren we Bamboo Granola met yoghurt. Deze ambachtelijke granola wordt gemaakt met kokosolie en bevat geen gerafineerde suikers. Ahornsiroop en een snufje zeezout zorgen voor een heerlijke smaak.

Gimber proeverij
Zin in een verfrissend drankje? We serveren Gimber, een mix gemaakt van gember, kruiden met een subtiel citroenaroma.

11.00-18.00uur


Dille & Kamille Brussel Grasmarkt Generous koekjes proeverij
Kom jij proeven van de ambachtelijke koekjes van de Brusselse bakkerij Generous? Ze zijn biologisch, bevatten geen gluten en toch smaken ze…heerlijk!
 Vanaf 14uur Dille & Kamille Gent Nobel wijn proeverij
Op zaterdag 25/08 laten we proeven van de fruitige rosé wijn van het Belgische wijndomein Nobel. Deze zomerse wijn heeft fijne aroma’s van rode aalbessen en stekelbessen met een lichte ondertoon van specerijen zoals paprika.

Pils 13 bier proeverij
Ken je het artisanale biertje 13 uit Gent al? Dit pilsbiertje met volle smaak wordt gemaakt van Belgische hop, Belgische gerst, water en wat gist. Er worden dus geen suiker, maïs, rijst of andere additieven toegevoegd.

24/08 14.00-17.00uur

14.00-17.00uur14.00-17.00uur
Dille & Kamille Kortrijk Lucie's granola
Op zoek naar een alternatief voor het traditionele ontbijt? Alix van Lucie’s Granola komt je hun lekkere, handgemaakte granola voorstellen. Ze geeft je ook tips voor lekkere combinaties met de granola en vertelt hoe je de krokante graantjes verwerkt in je gerechten.

Gulden Spoor bierproeverij
Kom jij proeven van onze nieuwste streekproducten van brouwerij Gulden Spoor: een blond biertje en een red ale?

Lokale kokkin Michel Gonzaga maakt hapjes met het lekkers dat je in augustus kan oogsten in je tuin. Met groenten, eetbare bloemen en kruiden in de hoofdrol!

11:00-15.00uur Dille & Kamille Leuven De ster mosterd proeverij
De heerlijke mosterd van De Ster wordt nog steeds gefabriceerd met behulp van een authentieke mosterdmolen. Het recept van de mosterd is al 87 jaar oud en bevat enkel natuurlijke ingrediënten zoals mosterdzaad, azijn en zout. Kom jij proeven?

Wildiers fruitbeleg
Nicole en Guido van Wildiers maken heerlijk fruitbeleg zonder toegevoegde suikers. En heb je al eens geproefd van hun konfijt met kriekbier? Kom gezellig langs op 25 augustus om kennis te maken!

13.00-18uur
13.00-18.00uur
13.00-17.30uur
Dille & Kamille Luik Brasse-et-vous-bier
Onze lokale brouwer laat je proeven van verfrissende biertjes: een blond biertje, een amberbier en een variant met cassis en munt. De ideale drankjes voor de zomer!

Millésime chocolade
Deze ambachtelijke bean-to-bar chocolade wordt gemaakt in Luik door een chocolaterie die rechtstreeks vanaf de cacaobonen werkt. Kies jouw favoriet uit de verschillende smaken tijdens de proeverij.

Daarnaast kun je ook nog genieten van andere streekproducten als: cuberdons, sapjes en Luikse siroop van Biloba Juice, huisgemaakte azijnen van Délices de Marie, chocolademelk van Chocolaterie Hidalgo de Sprimont. En zijn er in de middag een aantal kookdemonstraties met o.a. Luikse gehaktballetjes met lokaal bier en Luikse siroop, speltpannenkoeken met cuberdon-siroop, chocolate chip koekjes met Millésime chocolade, cake met stukjes cuberdon en siroop.