Dol op planten: Philodendron Hastatum

Hoera! We hebben er bij Dille & Kamille een nieuwe plant bij: de Philodendrom Hastatum (ook wel Silver Sword genoemd). Want je kunt nooit genoeg planten in huis hebben, toch? Deze knapperd behoort, net als de Monstera, tot de Philodendron familie. Met zijn zilverachtige bladeren en sterke stevige stengels past hij prachtig in elk interieur. Daarbij is de Philodendrom Hastatum niet moeilijk in de verzorging en groeit hij als een speer. Een aanwinst voor je plantenverzameling!

In deze video vertelt plantengoeroe Iris van Mama Botanica (Instagram: @mamabotanica.amsterdam) alles wat je moet weten over de verzorging van deze leuke plant.

Verzorgingstips:

  • Licht: geen direct zonlicht 
  • Water: 1 x per week 
  • Luchtvochtigheid: niet nodig om bladeren extra te sprayen

Tip! Naarmate de plant ouder en groter wordt kan hij een beetje gaan hangen. Je kunt ‘m dan eenvoudig ondersteunen met bijvoorbeeld een bamboestokje.

 


  • De Philodendron Hastatum kun je het beste niet in direct zonlicht zetten. In de natuur groeit deze plant namelijk onder het bladerdak van grote bomen. Een mooi plekje met halfschaduw is eigenlijk perfect! 
 
 
 

Styling tip: Geef je planten een kleine make-over, zet ze in een leuke mand!

Bekijk & shop hier al onze manden >

Hebben, hebben, hebben? De Philodendron Hastatum is verkrijgbaar in onze winkels.  

Planten verkopen we uitsluitend in onze winkels en dus niet online. Wil je zeker weten dat de plant van jouw keuze beschikbaar is? Bel dan even met de winkel. Telefoonnummers vind je hier!

 

Meer inspiratie of verder winkelen? Ga naar...