Citroenrisotto met rode poon

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
 

Ingrediënten:
• 8 rode poon filets
• 300 g risottorijst met citroen*
• 1 sjalotje, gepeld en fijngesneden
• 1 teentje knoflook, gepeld en fijngesneden
• 300 ml witte wijn
• 600 ml groentebouillon
• 4 el geraspte Parmezaanse kaas
• handvol bladpeterselie, fijngehakt
• sap en rasp van ½ citroen
• 4 el olijfolie*
• peper en zout*

 

Benodigdheden: koekenpan*, braadpan*, risottolepel*, spatel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

1. Stoof de fijngesneden sjalot en de look kort aan in 2 eetlepels olijfolie. 
2. Doe er de risottorijst bij en laat even stoven tot de rijstkorrels glazig worden.
3. Blus met de witte wijn en laat de rijst al het vocht opnemen. 
4. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe en roer tot de rijst het vocht telkens helemaal heeft opgenomen. Herhaal tot de rijst mooi gaar is.
5. Voeg de Parmezaan, de fijngehakte peterselie en het citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Laat de risotto 10 minuten afgedekt staan.
6. Kruid de rode poon filets met peper en zout en bak ze in een pan met 2 el olijfolie.
7. Serveer de filets met de risotto en werk af met wat citroenzeste.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.