Rigatoni met pompoen, spinazie en ricotta

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten:

• 300 g rigatoni pasta
• 1 kleine butternut pompoen
• 200 g spinazie
• 1 teentje look, gepeld en fijngesneden
 • 200 g ricotta
• 50 g gemalen kaas
• 1 tl currypoeder*
• 1 tl olijfolie*
• peper en zout*

Benodigdheden:
chefmes*, snijplank*, bakplaat*, bakpapier, wok*, pollepel*, kom*, mixer, kookpot/pan*, vergiet*, ovenschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Schil de butternut, snij in de helft, verwijder de pitjes en snij in blokjes.  
  3. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. 
  4. Laat de pompoen ca. 40 min. roosteren in de voorverwarmde oven. 
  5. Was de spinazie en wok ‘m kort in wat olijfolie met de fijngesneden look.   
  6. Haal de pompoenblokjes uit de oven en mix de helft ervan met de ricotta tot een romige saus. Kruid met het currypoeder, peper en zout.  
  7. Kook intussen de rigatoni gaar in gezouten water. 
  8. Giet de pasta af en meng er de pompoensaus, pompoenblokjes en de spinazie onder. 
  9. Schep de pasta in een ovenschaal en bestrooi met wat gemalen kaas. 
  10. Zet de pastaschotel nog 15 min. in de warme oven.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.