Burrata met gekonfijte citroenrasp

Voor 6 personen


Ingrediënten:
• 1 onbehandelde citroen
• 100 g suiker • 200 ml water
• handje pijnboompitten
• 375 g burrata 
• enkele takjes verse oregano
• peper en zout*
• olijfolie*

Benodigdheden:
dunschiller*, snijmesje*, steelpannetje*, zeef*, keukenpapier, koekenpan*, serveerschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 Bereiding

  1. Schil de citroen met een dunschiller. Probeer enkel het geel te schillen, want het wit smaakt bitter. 
  2. Snijd vervolgens de citroenschillen in dunne reepjes. 
  3. Meng in een steelpannetje de suiker met het water en breng zacht aan de kook. 
  4. Eens de suiker is opgelost, voeg je de citroenreepjes toe en laat 10 à 15 minuten zachtjes koken. 
  5. Haal de citroenschilletjes uit de siroop en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Tip: de suikersiroop kan je gebruiken om limonade te maken. Bewaar de siroop 1-2 weken in de koelkast in een afgesloten fles.
  6. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Let op dat ze niet aanbranden!
  7. Snijd de burrata voorzichtig open in een serveerschaal en werk af met de citroenrasp, blaadjes oregano, de geroosterde pijnboompitten, peper, zout en olijfolie.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Louise De Brabandere.