Thuis bij Dille

Hier vind je inspiratie om van jouw huis een nog fijnere plek te maken. Waar je graag je vrienden uitnodigt, maar ook de rust en geborgenheid vindt om echt tot jezelf komen. Waar je intens kan genieten van soms heel kleine dingen. Maar je vindt hier ook slimme tips om je planten te verzorgen, of je huis op een natuurlijke manier schoon te maken. Neem snel een kijkje!

DOE-HET-ZELF!

DIY: maak je eigen bloemenkrans

Wist je dat gedroogde bloemen een duurzaam alternatief zijn voor je wekelijkse boeketje verse bloemen? In onze winkels vind je droogbloemen in alle soorten, maten en kleuren. Je kunt er ook creatief mee aan de slag gaan – maak bijvoorbeeld eens deze gedroogde bloemenkrans. Staat prachtig en je kunt er lekker lang van genieten!

POETSEN MET DE KRACHT VAN DE NATUUR

10 tips voor een schoon huis en een schoon milieu

Een keukenkastje vol agressief schoonmaakmiddel, voor elke klus een andere plastic fles, is echt niet nodig. Met natuurlijke middeltjes lukt het ook. Fijn voor het milieu, fijn voor jou én voor je portemonnee.
Kijk hier voor onze natuurlijke schoonmaaktips.POETSEN MET DE KRACHT VAN DE NATUUR

5 favorieten: goed poetsgereedschap is het halve werk!

Met een stel ouderwets stevige borstels is het fijn schoonmaken. Van afwasborstel tot strobezem, van plumeau tot flessenwisser: je vindt ze bij Dille & Kamille. Allemaal gemaakt van natuurlijk materiaal: sterk, mooi en duurzaam. Kijk hier voor onze 5 favorieten.POETSEN MET DE KRACHT VAN DE NATUUR

3 x zeepvlokken: ongeparfumeerd en palmolievrij

Nog zo'n veelzijdige, milieuvriendelijke poetsheld: Dille & Kamille Marseille-zeepvlokken! Je gebruikt ze voor een schone was en voor allerlei poetsklusjes in huis. De zeep heeft olijfolie als basis en is dus heel mild, ook voor tere stoffen en de gevoelige huid. 3 manieren om de zeepvlokken te gebruiken:
  1. Handwas: Los 1 handvol vlokken op in een beetje heet water (dat gaat heel snel) en vul aan tot 5 liter op de gewenste temperatuur. Ideaal voor tere stoffen als wol en zijde. 
  2. Machinewas: Strooi een handje zeepvlokken (ca. 75 gram) in de trommel voor je het wasgoed erin doet. Was en spoel op het gewenste programma. 
  3. Allesreiniger: Los 1 handvol vlokken op in 5 liter heet water. Extra poetskracht nodig? Voeg 2 eetlepelsdubbelkoolzure soda toe. Voor een lekkere geur doe je er een paar druppels etherische olie bij, bv. lavendel, eucalyptus of sinaasappel.


POETSEN MET DE KRACHT VAN DE NATUUR

Onze poetsheld: dubbelkoolzure soda

Echt onmisbaar in je keukenkastje: een grote pot dubbelkoolzure soda! Dit alles-in-1 schoonmaakwonder is allesreiniger, ontstopper, schuurmiddel en nog veel meer. Bovendien biologisch afbreekbaar en heel mild voor het milieu. Wij zijn fan!
Kijk hier waarom je deze alleskunner in huis moet hebben.POETSEN MET DE KRACHT VAN NATUUR

Inspiratiemagazine: De groene schoonmaak

Van kleine, dagelijkse poetsklusjes tot een grote schoonmaak, we kiezen voor groen. Met eenvoudige (huis)middeltjes en milde, natuurlijke zeep kom je een heel eind. Met dit magazine wordt schoonmaken best een leuk klusje!

GELUK ZIT IN KLEINE DINGEN

Dille-tips voor klein woongeluk

We verlangen naar een fris lente-gevoel in huis. Wat kleine veranderingen doen al heel veel. Een paar kussens in mooie voorjaarstinten bijvoorbeeld, of een groene plant in een bijzondere pot.
Lees snel verder voor meer wooninspiratie en handige tips!

GELUK ZIT IN KLEINE DINGEN

Op bezoek bij de pottenbakkers!

Bij ons vind je voor elke plant een bijpassende bloempot in de mooiste kleuren. We wilden wel eens zien hoe die potten worden gemaakt, dus namen we een kijkje in de aardewerkfabriek. We kregen een uitgebreide rondleiding, kijk je mee?

GELUK ZIT IN KLEINE DINGEN

Groen geluk in huis

Bij Dille & Kamille houden we van groen in huis. Kamerplanten in alle soorten en maten zodat je echt een mini-jungle kunt maken! We zijn altijd op zoek naar nieuwe en bijzondere planten, die net even anders zijn, zoals onze nieuwste aanwinst: de Begonia Carolineifolia. Lees snel verder voor meer planteninspiratie en video's van Mama Botanica! 

GELUK ZIT IN KLEINE DINGEN

5 x intens genieten

Als iets je blij maakt, al is het maar even, wordt je dag ineens een stukje leuker. Intens genieten van iets kleins, het klinkt zo simpel en dat is het ook. En het mooie is: de leukste dingen zijn vaak helemaal gratis. Dit is onze Top 5:
  1. Een lekkere kop thee! Zoals onze 'witte' Pai Mu Tan, van de bovenste blaadjes en bladknoppen van de theestruik. Licht, iets nootachtig en ook heerlijk bij Oosters eten.

  2. Naar buiten, de natuur in. Juist in de zomer zie je zo veel moois: vogels, sprekende kleuren, een spectaculaire zonsondergang… Laat je hoofd leegwaaien en geniet!

  3. Deel je mooiste plant: Je gatenplant waar iedereen jaloers op is, die mooie cactus – stek ze! Eventjes geduld en straks maak je er iemand blij mee. Kijk hier voor onze stektips.

  4. Begin een vogelrestaurant! Als het koud is, helpen we onze tuinvogels graag met extra voedsel. Je hebt al snel je tuin vol dankbare vogeltjes. Kijk hier voor onze voedertips.

  5. Iets lekkers bakken: Dat fleurt elk weekend op! We toveren een prachtcake uit de oven – meteen een fijn excuus om wat proevers uit te nodigen. Ontdek hier onze favoriete recepten. 

GELUK ZIT IN KLEINE DINGEN

Kweek je eigen kiemgroenten

Kiemgroenten kweken is supermakkelijk: je hebt er eigenlijk alleen water en een zonnige vensterbank voor nodig. Groentekiemen of microgroente zoals tuinkers, alfalfa of taugé zijn heerlijk in salades en als garnering op je boterham, bij kaas bijvoorbeeld. Bekijk onze tips voor het kweken van je eigen kiemgroenten!

#THUISBIJDILLE

Hoe 'Dille' is jouw huis? Deel het met #ThuisbijDille en inspireer ons en anderen met jouw woongeluk.