Hartige taartjes met bloemkool, curry en ricotta

Voor 4 kleine taartjes 
Bereidingstijd: 1u 
 
Ingrediënten: 
• 1/4e bloemkool, in roosjes 
• 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg 
• 4 eieren 
• 200 ml room  
• 100 g geraspte kaas (gratinkaas, een mengeling van verschillende kaassoorten) 
• 100 g ricotta 
• 4 tl currypoeder* 
• 1 tl kurkuma* 
• peper en zout* 
 
Benodigdheden: 4 ronde bakvormpjes met losse bodem*, bakkwastje*, bakpapier, vork*, bakbonen*, kookpot*, vergiet*, kom*, garde* 
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding: 
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Vet de bakvormpjes in en leg bakpapier op de bodem. 
  3. Bekleed de taartvormpjes met het bladerdeeg. Prik er enkele gaatjes in met een vork. 
  4. Leg bakpapier op de deegbodem en vul met bakbonen. 
  5. Bak het deeg ca. 15 min. met de blindbakvulling in de voorverwarmde oven. 
  6. Kook intussen de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water en laat uitlekken.  
  7. Haal de taartvormpjes uit de oven. Verwijder de bakbonen en het bovenste laagje bakpapier. 
  8. Schik de bloemkoolroosjes in de taartvormpjes. 
  9. Meng de losgeklopte eieren met de room, de geraspte kaas, 2 theelepels currypoeder, het kurkumapoeder, peper en zout. 
  10. Giet het mengsel in de taartvormpjes. 
  11. Lepel er wat ricotta tussen en bestrooi met de rest van het currypoeder. 
  12. Bak de taartjes ca. 35 min. in de voorverwarmde oven. 
 
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.