Ayurvedische gouden melk

Zin in een bijzonder, warm drankje? Wij houden van gouden melk: een winterse oppepper naar een oud, ayurvedisch recept. De kurkuma in dit recept geeft de melk zijn mooie, goudgele kleur. Kurkuma (of geelwortel) is in India al eeuwenlang één van de belangrijkste geneeskrachtige kruiden. Drink deze melk om je lijf op te warmen in de koudere maanden van het jaar. 
 
 
 
Drankje voor 2 personen 
 
Ingrediënten:
• 1 volle tl kurkumapoeder 
• 250 ml water 
• 400 ml cashew-, amandel- of havermelk 
• 1 el kokosolie 
• tl fijngemalen zwarte peper 
• 1 medjouldadel, ontpit 
 
Bereiding:
  1. Doe het kurkumapoeder met het water in een pannetje. Breng dit mengsel afgedekt aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten koken op laag vuur. 
  2. Zet vervolgens het vuur uit. 
  3. Breng ondertussen de melk met de kokosolie, zwarte peper en dadel in een pannetje op laag vuur aan de kook. 
  4. Zet het vuur uit zodra de melk begint te koken. 
  5. Doe het kurkumawater samen met de warme melk in een blender en mix (niet te lang) tot een glad geheel. 
  6. Verdeel over twee bekers en serveer warm.  
 
Tip! Op zoek naar iets anders dan koffie in de ochtend? Kook voor een superpowerboost 1/8 tl kurkumapoeder of een paar schijfjes kurkumawortel circa 2 minuten in wat water. Zeef dit mengsel al roerend in een beker met 1/8 tl kokosolie en een flinke snuf zwarte peper. Vul al roerend aan met gekookt water.
 
Dit recept is van Lisette Kreischer, uit het boek The Plant Pharmacy. Meer informatie op www.lisettekreischer.com