De keuken van Dille

Welkom bij de keuken van Dille: hier vind je de lekkerste recepten om een nóg betere keukenprins(es) te worden, om van jouw keuken een fijne plek te maken, slimme tips voor tijdens het koken en natuurlijk de handigste keukenhulpjes. Veel kookplezier!

DE KEUKEN VAN DILLE

Dille & Kamille online kookboek: bekijk onze recepten

Vraag jij jezelf elke avond ook af 'wat' je wilt gaan eten? Of heb je gewoon zin om iets lekkers te bakken? Bekijk dan al onze heerlijke recepten voor een dosis inspiratie!

DE KEUKEN VAN DILLE

Dille-tips voor houten keukengerei

Bij Dille & Kamille houden we van natuurlijke eenvoud: eerlijk en onopgesmukt. Je vindt bij ons dus héél veel hout, een van de mooiste materialen uit de natuur. Hout moet natuurlijk wel goed onderhouden worden. Hieronder lees je onze tips:

Onze tips:

  1. Reinig houten keukenartikelen zoals snijplanken, pollepels, spatels etc. niet in de afwasmachine.
  2. Laat houten keukengerei nooit in water of sop liggen.
  3. Was het liefst af zonder afwasmiddel en droog het onmiddellijk af.
  4. Laat het niet bij een warmtebron liggen of opdrogen, anders kan het splijten en/of kromtrekken.
  5. Hout neemt geuren, smaken en kleurstoffen op. Gebruik daarom liever aparte lepels en spatels voor bv. pikante gerechten en zoete desserts.
  6. Gebruik een aparte snijplank voor uien.

DE KEUKEN VAN DILLE

10 handige baktips voor thuisbakkers

Koekjes, taart, cake, scones, speculaasjes… als je zelf bakt zijn ze 't àllerlekkerst, zelfs als het eindresultaat niet helemaal perfect is. Bij ons vind je een winkel vol met bakvormen, handige hulpjes en lekkere specerijen. Inspiratie nodig voor een lekker bakrecept? Klik hier.

DE KEUKEN VAN DILLE

Kweek je eigen kiemgroenten!

Kiemgroenten kweken is supermakkelijk: je hebt er eigenlijk alleen water en een zonnige vensterbank voor nodig. Groentekiemen of microgroente zoals tuinkers, alfalfa of taugé zijn heerlijk in salades en als garnering op je boterham, bij kaas bijvoorbeeld. Bekijk onze tips voor het kweken van je eigen kiemgroenten!

 

#DEKEUKENVANDILLE

Hou jij ook zo van koken en bakken? Deel het met #dekeukenvandille en inspireer ons én anderen met jouw overheerlijke gerechten! 

DE KEUKEN VAN DILLE

Eenvoudig zelf pasta maken: dit is onze held!

Pasta, een gerecht dat vele variaties kent. Van standaard bolognese of carbonara tot aan pasta puttanesca met olijven en ansjovis. Met onze pastamachine maak je zelf eenvoudig pasta, wat stiekem nog lekkerder smaakt!

DE KEUKEN VAN DILLE

Keukenhulpjes in de praktijk

Bij Dille & Kamille zijn we dol op keukenhulpjes. Het maakt het koken makkelijker, bespaart tijd en levert minder onhandige situaties in de keuken op. Van appeldeler, eiersnijder, citruspers, tomaatuitholler, champignonsnijder tot nog veel meer. Lees hier hoe je onze keukenhulpjes op de juiste manier inzet.

DE KEUKEN VAN DILLE

Thee: oorsprong en soorten

C.a. 5000 jaar geleden ontstond per toeval het eerste 'echte' kopje thee, in China. Tegenwoordig wordt thee in heel veel landen gedronken en geteeld. Ontdek hier alles over de afkomst en historie van één van de bekendste drankjes in de wereld!

DE KEUKEN VAN DILLE

Tips voor een perfect kopje thee

(Bijna) iedereen houdt van een lekker kopje thee. Soms kan het nog best lastig zijn om het 'perfecte' kopje te zetten.  Maar met onze zes eenvoudige stappen wordt het een eitje!

DE KEUKEN VAN DILLE

Onze theesoorten op een rijtje...

De heerlijke geur van thee, keuze uit heel veel smaken en soorten – dat is typisch Dille & Kamille! Ontdek bij ons zowel prachtige klassieke theesoorten en kruideninfusies als melanges met specerijen, bloemen of vruchten en onze speciale 'thee van het seizoen'. 

DE KEUKEN VAN DILLE

Inspiratiemagazine: Onze kruiderij

Sinds de eerste Dille & Kamille winkel in 1974, is er al sprake van een ruim assortiment aan kruiden, specerijen en theemelanges. Je kunt in onze winkels terecht voor talloze smaakmakers. Neem hier een kijkje in de kruidenkast van Dille & Kamille!

DE KEUKEN VAN DILLE

Inspiratiemagazine: Alles over quiche

Quiche - de traditionele Lorraine en allerlei variaties was een echte topper in de seventies! Deze Franse klassieker is terug van weggeweest, lees in dit magazine alles over de quiche.

DE KEUKEN VAN DILLE

Inspiratiemagazine: Brood uit eigen oven

Brood, veel ingrediënten heb je er niet voor nodig. Van meel, water, gist en een beetje zout tot aan wat liefde en geduld. Hiermee tover je zo een prachtig brood uit je oven. Lees in dit magazine alles over het bakken van je eigen brood, die smaken namelijk nog net iets lekkerder.