In de pluktuin: een persoonlijke bos bloemen

'Van Cosmea tot Dahlia’s, van Lisianthus tot Zonnebloemen'. Stuk voor stuk worden ze bij Lokale Bloemetjes biologisch geteeld. Dat is bijzonder want vooralsnog is de sierteelt de meest vervuilende vorm van landbouw die we kennen. Bij Lokale Bloemetjes laten ze zien dat het ook anders kan. Hier kweken ze bloemen op een duurzame en circulaire manier. Wat leidt tot prachtige resultaten!

Het levert een bloemenzee aan rust op, op nog geen 15 minuten fietsen van de stad. In de pluktuin mag je je eigen bloemen plukken en creëer je zelf een persoonlijke bos. Daarnaast worden er regelmatig workshops en events georganiseerd. Lokale Bloemetjes is de plek om even bij te komen 'de hectiek' van de stad. Want bloemen maken ons natuurlijk allemaal gelukkig!

 Op de ouderwetse wijze zonder het gebruik van machines gaan ze te werk. Alle zaadjes worden met zorg uitgezocht en vervolgens met de hand in de grond gestopt en opgekweekt tot de prachtigste bloemen. Dat is meer werk en ook risicovoller dan het kweken in een kas of het gebruik van chemische meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Op deze manier dragen de bloemen van Lokale Bloemetjes juist direct bij aan de lokale biodiversiteit en dragen ze zorg voor de gezondheid van de bodem.

Lokale Bloemetjes vind je in de Tuinen van West (Nico Broekhuysenweg 22, Amsterdam) en is 7 dagen in de week geopend van juni tot en met november.