Dit zijn de picknick-hotspots van onze Dille-teams

De Rekerhout heeft een kinderboerderij, natuurspeelplaats en kruidentuin. Op de open plekken in het bos is het heerlijk picknicken.

Het mooie en gezellige stadspark Valkenberg – mét kasteel! – ligt tussen station en binnenstad, aan de singel. Als de zon schijnt is heel Breda hier te vinden.

Voor een vorstelijke picknick op 5 minuutjes wandelen van onze winkel ga je naar de Paleistuin. Je kijkt uit op de Koninklijke stallen en Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de koning.

Het Wilminkplein (5 minuten lopen van de winkel) is een groene oase midden in de stad. Kinderen kunnen lekker spelen en klimmen bij de rotspartij en het water. Tip: sluit je picknick af met een heerlijk ijsje bij Van der Poel.

Op 2 minuten lopen van Dille vind je de Seismolen. Op het veld onder de molen, omringd door oude bomen, kom je helemaal tot rust. In het 2e weekend van augustus kan je de picknickmand thuislaten, dan is hier foodtruckfestival De Culikaravaan: genieten!

Onze favoriet is het heuveltje van de middeleeuwse Burcht. Steek bij Dille schuin de gracht over, neem onder de poort de trap naar boven en je zit lekker in de zon met uitzicht over de stad.

De Haarlemmerhout ('De Hout') is een echt stadsbos. Je vindt er rust en natuur, maar ook een pannenkoekenhuisje en kinderboerderij. Er zijn regelmatig leuke marktjes en concerten.

Natuurgebied 'Osbroek' is een echte wildernis vlak buiten de stad, vol vogels en zomerbloeiers. Je kunt er , behalve picknicken, ook heerlijk wandelen.

Wandel door het steegje naast onze winkel en je komt op een officiële Hasseltse 'geluksplek'. Wij begrijpen wel waarom: in de door bomen omgeven binnentuin kom je helemaal tot rust.