Gember-stroopkoekjes met citroensuiker – past precies op je kopje!

Ingrediënten:
• 1 pak bakmix voor koekjes + benodigdheden volgens de verpakking
• 2 tl gemberpoeder

Voor de stroopvulling
• 30 gr boter
• 75 gr lichtbruine basterdsuiker
• 125 gr keukenstroop
• ½ tl kaneelpoeder
• ½ tl kardemompoeder

Topping
• 4 el fijne kristalsuiker
• rasp van 2 citroenen

Bereiding:

  1. Meng de gemberpoeder door de bakmix voor koekjes en maak vervolgens het deeg volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rol het deeg dun uit.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Snijd er met behulp van het kopje rondjes uit van dezelfde grootte.
  5. Meng de citroenrasp met de suiker en strooi een klein laagje op de helft van de koekjes.
  6. Bak de koekjes goudbruin en laat daarna helemaal afkoelen.
  7. Maak ondertussen de stroop. 
  8. Smelt de boter en voeg de basterdsuiker toe.
  9. Laat de suiker oplossen en voeg de keukenstroop en de kruiden toe en laat het even doorkoken tot alle suiker is opgelost.
  10. Laat de stroop afkoelen.
  11. Bestrijk de helft van de koekjes met stroop en druk daarna het gesuikerde koekje erop.
  12. Laat het geheel nog even rusten in de koelkast en leg ze op het kopje thee of koffie. Leuk en lekker!