Dosia plukt bessen, Dosia Brewer

Op voorraad
34 , 95
Op voorraad

Productinformatie

Aalbessen, zwarte bessen, cranberry’s, bramen, vlierbessen, frambozen: bessen zijn kleine bommetjes van zoet en zuur. Heerlijk om zo te eten maar ook geweldig om te gebruiken in gerechten. Het zoet en het zuur van bessen doet het namelijk ook juist goed in allerlei hartige gerechten, dranken en smaakmakers. Wat dacht je van kip met bramen-barbecuesaus, een kaasplankje met blauwebessenmosterd, prei met vlierbessendressing of frambozenkombucha?

Als de bessenstruiken overproductie draaien en de bessen spotgoedkoop zijn, maak je de lekkerste jam, gelei, chutney, sauzen, siropen en sap om het hele jaar terug te denken aan de tijd dat de bessen vrolijk aan de struiken hingen. Je vindt in dit boek de basisrecepten, maar juist ook nieuwe frisse ideeën. Maak eens je eigen aardbeienazijn en kruisbessenwaterkefir. Brouw van rozebottels, druiven, sleedoornbessen de lekkerste bessenjenevers, -gins en likeuren of maak heel gemakkelijk je eigen sprankelende bessencider.

Dosia Brewer schrijft al jaren recepten voor bladen zoals deliciousSeasons en Margriet. Zij schreef eerder Dosia bakt vegan, een standaardwerk voor vegan bakkers. Ook organiseert ze regelmatig culinaire workshops (on- en offline). Brewer is een enthousiast moestuinierder en wildplukker en is altijd op zoek naar nieuwe smaken, kooktechnieken en ingrediënten. Ze vindt niets leuker dan haar ontdekkingen te delen met haar lezers, kijkers, instavolgers en workshopdeelnemers.

  • Uitgeverij: Fontaine
  • Hardcover
  • Aantal pagina’s: 216
  • Afmetingen:  28 x 20 x 3 cm
Specificaties
Meer informatie
Artikelnummer 00025495
Materiaal Papier