Workshops Hasselt

Workshop: Voorjaarskruidenkrans

Omschrijving: Onder vakkundige leiding van Han van de streekboerderij De Hogelandshoeve te Hoeselt maakt u allereerst op basis van een bio plantenring een geurige basis.

Uit het omvangrijke aanbod van kruidenplanten van de Hogelandshoeve kiest u ter plekke een zestal fraaie exemplaren. Deze worden goed stevig in de krans vast gezet, met ertussen stukken steekschuim. In het schuim steken we grillig gevormde takken van struik en boom.

Het schuim wordt afgedekt met frisgroen viltig mos. Vervolgens kiest u uit het aanbod van  decoratiematerialen in de kleur die u aanspreekt: piepschuim eieren kunt u in elke gewenste kleur verven, of wanneer u voor puur natuur kiest: echte eieren, geverfd of au naturel. Een slinger van veertjes rijgt u zelf op een draad en slingert u luchtig door de krans. Als finishing touch plaatst u een aantal fladderende vlinders her en der in het arrangement. 

Het resultaat is een mooie voorjaarskruidenkrans, die zeker maanden goed zal blijven en waarvan u de decoratie met de seizoenen mee kan veranderen. 

Zaterdag 4 april

  • Datum: 4 april 2020
  • Locatie: Dille en Kamille, Maastrichterstraat 35, 3500 Hasselt
  • Tijd: 11 uur - 12.30 en 13.30 uur - 15.00
  • Kosten: 39.50 euro per persoon
  • Inschrijving via email bij Han: hanmclellan@gmail.com of telefoon: 00 32 499 816 895 / 00 31 6288 50768
  • Bij deelname op 4 april: 10% korting op uw aankopen bij Dille en Kamille

Workshop: Kweek je eigen groene vingers

Door Planttrekker

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor iedereen met een hart voor kamerplanten.

Heb je een huis vol groene vrienden, en zou je graag nog wat extra tips krijgen? Of ben je eindelijk klaar om je eerste plant in huis te halen, maar weet je niet waar te beginnen? 

Dan volg je toch gewoon onze workshop ‘Kamerplanten Tips & Tricks’! De workshop zit vol praktische tips & tricks om je planten gelukkig te houden. Je leert op welke plekjes planten het liefste staan in je woning, hoe je ze goed kan laten groeien, stekken en verpotten. Uiteraard is er ook alle ruimte om je eigen plantenvragen te stellen tijdens de workshop. Bij deze workshop is inbegrepen;

  • Een heleboel praktisch tips & tricks waar je thuis meteen mee aan de slag kunt
  • Een nieuw plantje voor jezelf dat we tijdens de workshop leren verpotten
  • Een E-book met het workshop-materiaal om thuis alles nog eens te overlopen

Deze workshop wordt gegeven door Thomas Goyvaerts, beter bekend als de plantblogger ‘Planttrekker’ op Instagram. Hij groeide op in de bloemenzaak van zijn ouders, reisde de wereld rond om nieuwe groene oases te vinden en creëerde zijn eigen Urban Jungle met meer dan 400 kamerplanten in zijn appartement. 


Zaterdag 9 mei

Op dit moment worden er geen workshop gegeven bij Dille & Kamille Hasselt. Houd deze pagina goed in de gaten voor toekomstige workshops.