Romeinse pot van rood aardewerk

Romeinse pot van rood aardewerk
Romeinse pot van rood aardewerk
24,95
Voorraad wordt opgehaald...
 

Is dit artikel op voorraad in een van de Dille & Kamille-winkels? Klik hier

 

Bereidt de meest heerlijke vlees-, vis- en gevogeltegerechten met deze aardewerken tijdloze Romeinse pot! Deze pot (of Romeinse pot) onderscheidt zich van een ‘gewone’ ovenschaal of ovenvaste pan door de poreuze structuur. Vóórdat je de pot in de oven plaatst, leg je deze 10 min. in water. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en voorkomt verbranden of uitdrogen. In dit ‘oventje in je oven’ garen ingrediënten in hun eigen vocht. Resultaat: een mals en sappig gerecht en optimaal behoud van smaak en aroma!

• Een mooi cadeau voor de echte keukenprins of -prinses.
• Onmisbaar in iedere keuken!
• Gemaakt van rood aardewerk, niet geschikt voor de afwasmachine.
• Afmetingen: 30 x 20 x 17 cm (lxbxh). Groot genoeg voor het garen van een hele kip. Hoogte schaal 8,5 cm. Lengte greepje: 13,5 cm.

Het is belangrijk beide helften van de pot vóór het eerste gebruik 10 minuten in koud water te leggen en ze onder stromend water schoon te borstelen om eventuelelosse kleideeltjes te verwijderen.

 

 

 

Gebruiksaanwijzing:
• Leg de pot 15 minuten onder water. Zo neemt het poreuze aardewerk vocht op, dit wordt later omgezet in stoom.
• Bereid in de tussentijd je ingrediënten voor. Leg ze in de afgedroogde schaal, invetten is niet nodig. Sluit af met het deksel en plaats de pot in een niet-voorverwarmde oven.
• Pas op met grote temperatuurwisselingen om springen te voorkomen. Laat oven en pot dus samen op de gewenste temperatuur komen. Plaats de pot ook nooit uit de oven op een koud aanrechtblad.
• De Romeinse pot is alleen geschikt voor gebruik in de oven (niet onder de grill), maximale temperatuur 230˚ C. Zet hem nooit in de magnetron.
• Serveer je gerecht in de schaal van de pot: zo blijft de inhoud lang warm. Gebruik altijd een onderzetter!

Onderhoud:
• Gebruik alleen houten keukengerei, dit voorkomt krassen.
• Reinig je Romeinse pot niet in de vaatwasser. Schoonborstelen met heet water is meestal voldoende. Is de pot aangekoekt? Laat hem weken in heet water met wat afwasmiddel, daarna goed afspoelen.
• Laat de pot na het afwassen drogen op een goed geventileerde plek om schimmelen te voorkomen.
• Vet, wijn, kruiden etc. zullen het aardewerk verkleuren. Dit is normaal en heeft geen invloed op het gebruik.
• Een Romeinse pot zuigt aroma’s en geuren op. Gebruik aparte potten voor vis en vlees/gevogelte.

 

Artikelnummer: 00011340
Waarom Dille & Kamille?

Klantenservice

Voor vragen, tips of hulp kun je met onze klantenservice bellen. Geopend van ma t/m vr van 09.00 tot 17.00 uur.

03 201 9999

Of neem contact op via:

klantenservice@dille-kamille.com
Of kom eens langs in één van onze winkels!