Vegetarische bapao broodjes

Bapao broodjes (gestoomde, zachte broodjes met vulling) komen oorspronkelijk uit de Chinese keuken. Wij maakten een heerlijke, vegetarische variant.



± 3 uur (inclusief rijzen)       14 broodjes

Boodschappenlijst

Ingrediënten deeg:

Ingrediënten vulling:

  • 100 g geraspte wortel
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode ui
  • blikje kikkererwten 300 g
  • 2 el vijfkruidenpoeder*

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor het deeg, kneed dit minimaal 10 minuten en maak er een bal van.
  2. Vet de kom in met een beetje olie, doe het deeg erin en bedek met een theedoek. Zet op een warme plek en laat het deeg anderhalf uur rijzen.
  3. Snij ringetjes van de bosui en dunne, halve ringen van de rode ui.
  4. Maak een grove puree van de kikkererwten en doe de wortel en uien erbij. Meng hier het vijfkruidenpoeder doorheen. 
  5. Bestuif je werkblad met bloem en verdeel het deeg in 14 stukken. Maak er bolletjes van en rol deze vervolgens met de deegroller uit.
  6. Schep een beetje vulling in het midden van het deeg en vouw dicht.
  7. Leg de broodjes, met de vouwkant naar beneden, op een met bloem bestoven vel bakpapier en laat nog 45 minuten rijzen.
  8. Zet het stoommandje in een pan met een laagje water, leg de broodjes erin - elk op een stukje bakpapier - en stoom de bapao broodjes in ongeveer 15 minuten gaar.