Hartige taart met gerookte zalm, courgette en kerstomaatjes

Voor 1 taart 

Bereidingstijd: 1 uur
 
Ingrediënten:
• 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg 
• 250 g gerookte zalm 
• 2 courgettes 
• handvol kerstomaatjes 
• 4 eieren 
• 200 ml room 
• 100 g gruyèrekaas, geraspt 
• verse dille 
• peper en zout*

Benodigdheden: ronde bakvorm met losse bodem*, bakpapier, bakkwastje*, vork*, bakobonen*, snijmesje*, snijplank*, kom, garde.
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Vet de bakvorm in en leg bakpapier op de bodem. 
  3. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg. Prik er enkele gaatjes in met een vork. 
  4. Leg bakpapier op de deegbodem en vul met bakbonen. 
  5. Bak het deeg ca. 15 min. met de blindbakvulling in de voorverwarmde oven. 
  6. Haal de taartvorm uit de oven. Verwijder de bakbonen en het bovenste laagje bakpapier. 
  7. Snijd dunne repen van de courgettes en de gerookte zalm. 
  8. Schik de courgette en de gerookte zalm in cirkels rechtop in de taartbodem. 
  9. Meng de eieren met de room, de geraspte kaas, peper en zout. 
  10. Giet het mengsel voorzichtig tussen de courgette- en zalmrepen. 
  11. Schik er enkele kerstomaatjes tussen en werk af met enkele takjes verse dille. 
  12. Bak de taart ca. 40 min. in de voorverwarmde oven. 
  13. Serveer met nog wat takjes verse dille. 
 
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.