Plaattaart met regenboogwortels
Door alleen al naar deze plaattaart te kijken, word je vrolijk! En hij is ook nog eens heel lekker én vegetarisch. Serveer ‘m tijdens een brunch of lunch, of eind van de middag bij de borrel, en het is meteen een feestje!
Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 280 gr bloem
- 150 gr boter
- 1 tl zout*
- 120 ml water
Voor de topping:
- 15 regenboogwortels
- 250 gr ricotta
- 3 el olijfolie*
- zout
- knoflook (geperst)
- 1 tl citroenrasp
- gemalen komijn en koriander*
- 1 el esdoornsiroop (maple syrup)*
- handje grof gesneden hazelnoten
- verse koriander of rucola
Benodigdheden:
- bakplaat*
- bakpapier
- kom*
- knoflookpers*
- zesteur (citroenschilrasp)*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten voor het deeg in de kom en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Leg het deeg op de bakplaat en bak 10-15 minuten in de oven.
- Haal het deeg uit de oven en smeer de randen in met olijfolie.
- Meng zout, knoflook, citroenrasp en wat olijfolie met de ricotta en verdeel dit over de plaattaart (niet op de randen).